Slovenija
26 ogledov

Gredo domov v Novo mesto

Fotografija je simbolična. (Foto: Zurnal24)
1/5
Žurnal24 main
Pohod dolenjskih študentov iz Ljubljane, Maribora in Kopra v Novo mesto z naslovom "Grem domov v Novo mesto" je že tretji po vrsti, tokrat prvič tudi s Primorske.

Pohodniki, ki gredo v Novo mesto z Obale, so se na pot podali v nedeljo, 6. julija. Primorska odprava se je podala na najdaljšo, kar 160 kilometrov dolgo in zahtevno turo. S Štajerske so se proti Novemu mestu pohodniki odpravili 8. julija. Stotrideset kilometrov dolga pot jih bo vodila skozi Slovensko Bistrico, Šentjur, Planino, Sevnico in Škocjan. Zadnja se na pot podaja tridesetčlanska skupina iz Ljubljane, ki se je proti Novemu mestu odpravila danes. Vse tri skupine bodo cilj dosegle v petek in skupaj vkorakale v staro mestno jedro, kjer bo potekala zaključna zabava.

Primorska naveza
Po deževnih, vzpenjajočih se, asfaltiranih in sončnih 122 kilometrih je petčlanska primorska delegacija premagala že večji del poti. Dobrote domačinov ob poti premagajo vnete mišice in žuljave podplate. Zvečer zaspijo utrujeni pod milim nebom, zjutraj pa jih sonce vleče naprej. Še malo pa bodo doma.

Štajerska naveza
Mariborsko delegacijo je na začetku štiridnevnega popotovanja s Štajerske na Dolenjsko pričakalo deževno vreme, vendar je to pomenilo le dodatno spodbudo za mlade avanturiste, ki so v prvem dnevu prehodili 41,4 km. Petnajstim študentom, šestim dekletom in devetim fantom, kljub soncu in začetnemu dežju volje in moči ne primankuje. Žulji so nujno zlo poti, ki pa seveda ne smejo pokvariti vzdušja pohodnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.