Slovenija
125 ogledov

Green Dragonsi nad policiste s kamni, stoli in palicami

olimpija Saša Despot
Policisti so imeli na in po včerajšnji nogometni tekmi finala državnega pokala med ljubljansko Olimpijo in Domžalami, polne roke dela tudi policisti.

Včerajšnjo nogometno finalno tekmo, ki je potekala v Kopru, so se organizirano udeležili navijaški skupini obeh klubov, NK Olimpije in NK Domžale.

Že ob vstopu na stadion so varnostniki sedmim navijačem Green Dragonsov zasegli pirotehnične izdelke, so sporočili s koprske policije. Enemu kršitelju so izrekli prepoved  udeležbe na športnih prireditvah.

Na tekmi tudi oseba, ki je imela prepoved

Med nogometno tekmo so policisti na stadionu zaznali tudi osebo, ki je imela izrečeno veljavno prepoved udeležbe na športni prireditvi, zato so ga odstranili in mu izdali plačilni nalog.

Green Dragonski napadli policiste

V času tekme so policisti PU Koper intervenirali na tribuni in pri tem uporabili prisilna sredstva zoper štiri osebe, ki so se pretepale.

Po končani tekmi so posamezniki iz navijaške skupne Green Dragonsov pred stadionom pričeli obmetavati policiste posebne policijske enote s steklenicami, kamni in stoli.

Dva policista sta bila pri tem tudi poškodovana. Eden je utrpel poškodbe na glavi, drugi pa po nogi. Dva od treh navijačev, ki so se huje znesli nad policisti, so identificirali in bosta deležna kazenske ovadbe zaradi napada na uradno osebo.

 

Policija sicer še preverja več oseb, ki bi jih lahko doletela ena izmed kazni zaradi kaljenja javnega reda in miru oziroma zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • logistika 18:24 01.junij 2017.

    "Dva od treh navijačev, ki so se huje znesli nad policisti, ..." Navijači? Huligani

  • Avatar Leon
    Leon 17:03 01.junij 2017.

    Žabarji so pretepali močvirnike ali obratno ?