Slovenija
37 ogledov

Gregorjeva sejma sta tu

Gregorjev sejem Kmetijske zadruge Krka je tretji največji kmetijski sejem v Slov Žurnal24 main
Tradicionalno. Ta konec tedna na Grabnu v Novem mestu in na Veseli Gori.

Novo mesto, Vesela Gora. Gregorjevo, ki ga bo od danes do nedelje Kmetijska zadruga (KZ) Krka pripravila 17. leto zapored, je tretji največji kmetijski sejem v Sloveniji.“Je pa tudi edini, ki se začne pred sezono, zato je primeren tudi za predstavitev novosti na področju kmetijskih repromaterialov,” pravi Aleš Robek, direktor trženja v KZ Krka.

Število obiskovalcev je vedno odvisno od vremena.
Marko Gorenc, predsednik Turističnega društva Šentrupert

Več kot 200 razstavljalcev
Čeprav so v KZ Krka sejemski prostor na Grabnu, ki ga po navadi obišče od 15 tisoč do 20 tisoč obiskovalcev, že razširili, zaradi velikega interesa razstavljalcev, kot pravi Robek, razmišljajo o dodatni širitvi: “Predstavilo se jih bo več kot 200, največ s kmetijskim programom, ki ga bodo obogatile številne obsejemske predstavitve in razstave.”

Več kot 200-letna tradicija
Gregorjev sejem na Veseli Gori pri Šentrupertu, ki bo v soboto med 7. in 14. uro, pa ima že več kot 200-letno tradicijo. “Sejma ni bilo le med 2. svetovno vojno, sicer pa je vsako soboto, ki je najbližja gregorjevemu,” navaja Marko Gorenc, predsednik Turističnega društva Šentrupert.

Gregorjevo slovensko
12. marec. Na gregorjevo se po slovenskem ljudskem izročilu ptički ženijo, kar pomeni, da je to slovenski praznik zaljubljencev. Je pa tudi praznik luči, prebujanja narave, saj so ga naši predniki označevali kot začetek pomladi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.