Slovenija
14 ogledov

"Grehi" Simone Dimic

null
1/7
Žurnal24 main
Začelo se je z namigi, da so hišo Simone Dimic in njenega partnerja Roberta Horvata v Murglah obnavljali Vegradovi delavci z materialom, namenjenim Celovškim dvorom.

Najprej ni Simona Dimic, vodja kabineta premierja Boruta Pahorja, vedela nič o obnovi svoje hiše, nato je pod številnimi vprašanji klonila in pristala, da novinarjem pokaže račune o obnovi hiše. A pogoj je bil, da novinarji račune le gledajo, nič pa si ne smejo zapisati.

Tudi mi smo se odpravili na ogled računov; prvi račun naj bi bil za okna, kar pa nikjer evidentno ne piše. Cel račun znaša 4 tisoč evrov, kar je, govorili smo s ponudniki oken, vsekakor premalo za celotno hišo. Drugi račun je za vrata. Skupno so plačali 31 tisoč evrov, od tega 10 tisoč evrov za vhodna vrata, dodatnih 2 tisoč evrov pa za električno odpiranje vrat. Prosili smo tudi za račun za bazen, a ga ni pokazala, češ da se to ne tiče prenove hiše.

Poleg tega, kdo je obnavljal njeno hišo, je sporno tudi, kako ji je ob 2.200 evrih neto plače NLB odobrila 350 tisoč evrov posojila, ki jih bo odplačevala 30 let.

Z Dimičevo se že ukvarjajo protikorupcijska komisija, kriminalisti in menda tudi davkarija.

Kronologijo dogajanja si lahko preberete v naslednjih člankih:
V hiši Dimičeve vendarle Vegrad?
V lasti tudi vila?
Klemenčič prioritetno nad Dimičevo
Dimičeva obljubila račune
Dimčeva pokazala račune
Vrata menda odpira prst
Nad posle Dimičeve tudi policija
Dimičeva pa na dopust?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.