Slovenija
42 ogledov

Gremo z vlakom, kot slovenski olimpijci!

Slovenske železnice Slovenske železnice
Pri Slovenskih železnicah so ponosni, da z vlakom radi potujejo tudi slovenski olimpijci in navijaško podpirajo njihove nastope v Riu! S poslikanim olimpijskim vlakom se lahko po progah Slovenskih železnic zapeljete tudi vi!

Na vlaku se spletajo zgodbe in nova poznanstva, utrjujejo se prijateljstva, premikanje nam menda celo sproži kreativnost in dobro razpoloženje. Čas na vlaku lahko izkoristite mnogo bolj zabavno kot na marsikaterem drugem prevoznem sredstvu. Če boste za pot izbrali vlak, se vam lahko zgodi cel film!

Predstavljamo vam 6 »zmagovalnih« poletnih izletov z vlakom:

1. Doživite pogostitev v restavracijskem vagonu, se peljite mimo Blatnega jezera, Veszprema, v Budimpešto, mesto ob bregovih Donave, polno mostov in tradicionalnih madžarskih gostiln – čard.
Budimpešta: že od 19 € naprej.

2. Morda vas bolj navdušuje vonj morja in boste izbrali jadransko Nico – Opatijo, ki vedno znova preseneti s svojo svetovljansko dušo. Potujete lahko z do 30-odstotnim popustom - mladi v skupini 6 ali več potnikov - pa s kar 70-odstotnim popustom. Lahko se zapeljete še nekaj postaje dlje, do Reke

Reka: že od 9 €  naprej

3. Izberite za izlet hrvaško prestolnico Zagreb. Med Ljubljano in Zagrebom vozijo kar štirje direktni vlaki na dan. Sprehodite se po starem mestnem jedru ali pa si oglejte živalski vrt, ki je skoraj v središču mesta. Lahko pa nadaljujete pot tudi do živahnega Beograda

Zagreb: že od 9 € naprej

Beograd: že od 25 € naprej

4. Zleknite se v kupe, si v Gradcu privoščite potep in kavo s smetano ter nadaljujte potovanje do Dunaja

Dunaj: že od 29 € naprej

5. Z nočnim vlakom skočite iz Ljubljane do Züricha! Švicarska prestolnica ponuja veliko privlačnega - če vas zamika, pa si lahko kupite tudi pravo švicarsko uro.

Zürich: že od 29 € naprej

6. Za tiste, ki vas zanima pustolovščina v Sloveniji, priporočamo pot z muzejskim vlakom, ki vozi med Celjem in Podčetrtkom vsako soboto do konca septembra.

Z vozovnico za vlak lahko na cilju uveljavljate številne popuste. Med drugim tudi do 50 % cenejše kopanje v Termah Olimia.

Muzejski vlak: povratna vozovnica Celje-Podčetrtek za  14,60 €