Slovenija
16 ogledov

Grep izstavil račun za 74 milijonov

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Grep, ki je gradil objekte v Stožicah, je Mestni občini Ljubljana izdal račun za skoraj 74 milijonov evrov. Na MOL pravijo, da bodo Stožice skupaj stale 38,9 milijona evrov.

Že decembra lani je Mestna občina Ljubljana (MOL) od Grepa prejela račun za 73,8 milijona evrov. Iz računa, ki so ga danes na spletni strani objavile Finance, je razvidno, da je župan Zoran Janković  že odredil izplačilo.

Pobot zaradi računovodstva
Na MOL so za Žurnal24 dejali, da vrednost projekta Stožice po pogodbi o javno-zasebnem partnerstvu znaša 81 milijonov evrov.

Na podlagi pogodbe pa sta MOL in Grep v lanskem letu izvedla pobot, tako da je Grep ljubljanski mestni občini izstavil naslednje račune: za stadion 35,5 milijona evrov in za dvorano ter ostalo infrastrukturo 61,5 milijona evrov (vsi zneski so brez DDV), kar skupaj znese 96,993 milijona evrov.

MOL pa je v lanskem letu Grepu izstavila naslednje račune (brez DDV): za dvorano in ostalo infrastrukturo 54,9 milijona evrov ter za stadion 26,07 milijona evrov oziroma v skupni vrednosti 81 milijonov evrov.

Za Stožice 38,9 milijona evrov denarja MOL
"Pobot v višini 81 milijonov evrov je potreben za vpis poslovnega dogodka v računovodske listine MOL in Grep,"
so zapisali na MOL. Tako je MOL razliko med 96.993,187 evra in pogodbenim zneskom 81 milijonov evrov lani plačala z devetimi milijoni evropskih sredstev ter 6,6 milijona evrov iz občinskega proračuna.

"S prvim nakazilom je MOL finančno zaprla izgradnjo stadiona Stožice. Z
drugim nakazilom pa je MOL delno plačala razliko med pogodbeno
vrednostjo in dodatnimi deli pri izgradnji dvorane Stožice in druge
infrastrukture,"
pravijo na MOL in dodajajo, da bo MOL za projekte v Stožicah skupaj plačala 38,9 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.