Slovenija
11 ogledov

Grep ne ve, ali bo posel z Libijci propadel

Dokončanje športnega dela centra Stožic tudi ob propadu posla z Libijci ni ogrož Žurnal24 main
Stožice. Libijska vlada je že pred tremi meseci zagotovila, da bo v projekt vložila 30 milijonov evrov.

Ljubljana. Ker v Libiji vse več ljudi zahteva odstop voditelja Moamerja Gadafija, nas je zanimalo, ali se lahko zgodi, da Libijci ne bi vložili obljubljenih 30 milijonov evrov v športni center Stožice.

Po pravici povedano, ne vem,” je odgovoril Uroš Ogrin, eden od direktorjev Grepa, ki dokončuje center Stožice. V kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja, ki se je za posel z libijskim državnim investicijskim skladom dogovoril, pa so nam na enako vprašanje odgovorili le, da premier obsoja nasilje in da si bo “Slovenija še naprej prizadevala utrditi in poglobiti prijateljstvo ter gospodarsko sodelovanje z državami zalivskih in afriških držav”.

Še se dogovarjajo
Po besedah Ogrina se z Libijci dogovarjajo o dokapitalizaciji, ti pa še preverjajo vrednost Grepa. Libijski milijoni sicer niso potrebni za dokončanje športnega dela v centru Stožice, so pa potrebni za trgovski del. Z zagotovitvijo dodatnega kapitala je namreč povezano črpanje zadnjega dela 115-milijonskega posojila, saj je Grep od konzorcija bank dobil le 87 milijonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.