Slovenija
30 ogledov

Grep optimističen pred pregledom

Center bo po odprtju oktobra 2011 zaposloval več kot 500 ljudi. (Foto: Saša Desp Žurnal24 main
V podjetju Grep, ki gradi športni park v ljubljanskih Stožicah, so pred pred ponedeljkovim tehničnim pregledom optimistični.

Direktor Grepa in predsednik upravnega odbora družbe Gradis skupina G Uroš Ogrin je bil ob današnjem obisku športnega centra Stožice pred ponedeljkovim tehničnim pregledom objektov optimističen. Ni nobenih večjih ovir, da tehnični pregled ne bi uspel in da ne bi pridobili uporabnega dovoljenja pred prvo tekmo, napovedano za torek, je povedal.

V trgovskem centru v okviru Športnega parka Stožice bo skupno okoli 70.000 kvadratnih metrov trgovskih površin in 140 trgovskih lokalov. Na voljo bo 3900 parkirnih mest, od tega 2500 parkirnih mest za trgovski center, ostala parkirna mesta pa bodo namenjena bo sistemu parkiranja P+R (parkiraj in odpelji). Izgrajenih je že 1200 parkirnih mest za osebna vozila ter 88 mest za avtobuse.

Obenem je zanikal informacije, da uporabno dovoljenje v torek še ne bo pravnomočno. Kot je pojasnil ob skupnem obisku Stožic z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in direktorjem Grepa in predsednikom uprave družbe Energoplan Zlatkom Srako, bo uporabno dovoljenje izdalo ministrstvo za okolje in prostor, tako da možnosti pritožbe na njihovo odločitev ni, posledično pa je pravnomočna.

"Poravnanih 70 milijonov dolgov, ...

Sraka je pojasnil, da ima Grep danes zelo malo zapadlih dolgov do podizvajalcev. Tako so po njegovih trditvah doslej poravnali preko 70 milijonov evrov dolgov. Sicer pa Ogrin upa, da bodo obveznosti do podizvajalcev poplačane še v avgustu.

Z zaključkom gradnje in predajo športnega dela Stožic Mestni občini Ljubljana bodo tudi izpolnili enega izmed pogojev za črpanje prvega obroka posojila v vrednosti 50 milijonov evrov (od skupnih 115 milijonov evrov posojila).

... oddanih pa 45 odstotkov prostorov"
Poleg tega pogoji za pridobitev prvega dela izplačila posojila zahtevajo oddajo 60 odstotkov prostorov v trgovskem centru. Doslej so po njegovih besedah uspeli oddati 45 odstotkov prostorov. S prvim delom izplačila kredita nameravajo v celoti pokrili prvo fazo izgradnje projekta Stožice, ki obsega javni del objekta ter 80 odstotkov izgradnje trgovskega centra, skupaj z vsemi garažnimi mesti.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Največji podnajemniki v trgovskem delu projekta so po Ogrinovih besedah že izbrani. Ko bodo presegli mejo 60 odstotkov oddanih prostorov, kolikor jih potrebujejo v okviru kreditnih obveznosti, pričakuje, da bo prostore lažje oddajati za višjo ceno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.