Slovenija
11 ogledov

Grep pripravljen na nov ogled Stožic

Ljubljana bo jutri dobila vrhunsko opremljena športna objekta. A nad projektom i Žurnal24 main
Grep je komisiji okoljskega ministrstva že oddal vlogo za pregled odprave pomanjkljivosti na športnih objektih v Stožicah. Datum prihoda komisije še ni znan.

Kdaj bo komisija ministrstva za okolje obiskala Stožice, bo znano ta teden, je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Na ministrstvu vloge še niso obravnavali. Na ponovnem tehničnem pregledu bodo ugotavljali odpravo pomanjkljivosti in če te ne bodo odpravljene, upravni organ ne bo izdal uporabnega dovoljenja. Ta je sicer pogoj za uporabo objekta.

Referendum o občinskem prostorskem načrtu:
Janković je danes povedal, da je pobudnika referenduma Fedjo Koširja obvestil, da je v tekstu vloge napaka. Če jo bo popravil, bo zbiranje podpisov odobreno, in sicer s 1. septembrom.

Ministrstvo je junija opravilo že dva tehnična pregleda objektov Športnega parka Stožice. V obeh primerih je določen rok za odpravo pomanjkljivosti tri mesece od posameznega tehničnega pregleda.

Kot smo že poročali, je rok za izgradnjo športnih objektov Grepu postavila tudi Mestna občina Ljubljana (MOL), in sicer 30. julij. Prvotni rok je bil že 30. junij. Janković je danes izpostavil, da novi rok ne igra vidnejše vloge za uporabno dovoljenje, saj bo dovolj že, če bo to izdano nekaj dni pred 10. avgustom. Takrat bo s košarkarsko tekmo med Slovenijo in Španijo predvidoma odprta dvorana, dan kasneje pa z nogometno tekmo med Slovenijo in Avstralijo še stadion.

Novost pri Urbani:
Janković je danes sporočil tudi, da bo že tekom prihodnjega leta mogoče z Urbano obiskati več ustanov – knjižnic, Zavod Tivoli in živalski vrt.

Na ministrstvu za okolje sicer lahko izdajo tudi odločbo o poskusnem obratovanju. Pogoj za izdajo odločbe pa je, da je objekt zgrajen v skladu z izdanim gradbenim dovoljenjem.

MOL na razpis šolskega ministrstva
Občina se je prijavila tudi na razpis ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo. Kot so povedali na odpiranju vlog na ministrstvu, je vloga MOL nepopolna. Občino so pozvali k dopolnitvi, a Janković je danes povedal, da je vloga popolna ter da so jim to že sporočili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.