Slovenija
26 ogledov

Grep prosil za podaljšanje roka

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Na MOL so prejeli prošnjo podjetja Grep za podaljšanje roka izgradnje športnega centra Stožice, ki se sicer izteče danes. Kot so pojasnili, se bodo o podaljšanju odločili v prihodnjih dneh.

Prav tako še ni znana odločitev glede unovčenja bančne garancije v višini 25 milijonov evrov, ki je zagotavlja končanje del v roku.

Komisija ministrstva za okolje in prostor, ki je v ponedeljek opravila tehnični pregled dvorane v Stožicah, je rok za dokončanje projekta določila za 27. julij, je na torkovi novinarski konferenci dejal ljubljanski župan Zoran Janković, ki verjame, da bo v tem času projekt končan.

Pred dnevi je župan sicer že napovedal, da bo odobril podaljšanje roka Grepu, v torek pa je dejal, da se bodo o tem odločili, ko bodo prošnjo prejeli. Če se bodo odločili za unovčenje bančne garancije, pa se bodo zato, da se izvajalci "začasno poplačajo" in se tako premosti likvidnost, pojasnjuje župan.

Projekt športnega centra občina gradi v javno-zasebnem partnerstvu, poleg športnih objektov bo namreč Grep tam zgradil tudi trgovski center, ki bo predvidoma končan prihodnje leto. Tehnični pregled stadiona je komisija ministrstva za okolje in prostor opravila 16. junija, dvorane pa v ponedeljek, odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti pa bodo morali še pregledati.

80 milijonom evrov, kolikor znaša vrednost gradnje športnih objektov po prvotni pogodbi, bo morala občina prišteti še sredstva za izgradnjo dodatnega igrišča in ogrevalne dvorane, za katera se je odločila pozneje. Vrednost teh del še ni znana, je pa občina zanje prosila tudi državo. A v rebalansu proračuna, ki ga obravnava DZ, sredstva za Stožice niso predvidena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.