Slovenija
58 ogledov

Greste iz Hrvaške? Čakali boste.

Gneča Žurnal24 main
Na slovenskih cestah, predvsem na Obali in proti notranjosti države, je promet zelo gost, na mejnih prehodih pa se čaka. Ta vikend na Hrvaško šlo 85 tisoč tujih turistov.

Policija v Pulju je potrdila, da je od petka do nedelje opoldan čez tri mejne prehode s Slovenijo v hrvaško Istro vstopilo 92.217 oseb, med katerimi je bilo več kot 85 tisoč tujih gostov. Dodali so, da so bili tuji turisti večinoma iz Slovenije, Nemčije in Italije.

Gre za mejne prehode Sečovlje (Plovanija), Sočerga (Požane) in Dragonja (Kaštel), čez katere je sicer od petka do nedeljske dopoldne Hrvaško zapustilo 67.676 oseb, med katerimi je bilo nekaj manj kot 60 tisoč tujih državljanov.

Gost promet poteka na vseh glavnih hrvaških prometnicah, ki peljejo proti Sloveniji, na avtocesti Zagreb-Reka pa v obe smeri. Na cestninski postajo Lučko vozniki na plačilo čakajo okoli 10 minut, je okoli 16.15 poročal Hrvaški avtoklub.

Občasno po polžje gre tudi na istrskem ipsilonu in na otoku Krku.

PROMETNE RAZMERE NA SLO. CESTAH

Na gorenjski avtocesti je gost promet z občasnimi zastoji med Brezjami in predorom Ljubno proti Ljubljani, ter zgoščen promet pred Podtaborom v smeri Avstrije.Gost promet z zastoji je na cestah od Portoroža in mejnega prehoda Dragonja proti Kopru.

Brezje–Ljubljana, zožitev pri Podtaboru, pogled proti Ljubljani (kamera v živo, vir: PIC)

MEJNI PREHODI – ČAKALNE DOBE (ob 18:30) (Vir: PIC)

Dobovec: vstop 1 uro, 30 minut;
Gruškovje: vstop 1 uro, 30 minut;
Zavrč: vstop 20 minut;
Dragonja: vstop 20 minut.

DRUGE POSEBNOSTI

Danes do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure,  velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.