Slovenija
49346 ogledov

Greste pogosto sem v hribe? Po novem bo treba plačati!

Od včeraj dalje morajo planinci, ki planino Kuhinja pod Krnom obiščejo z avtom in se tam zadržijo dlje kot dve uri, plačati parkirnino, sporočajo z občine Kobarid.

Pred planino Kuhinja je po novem postavljena avtomatska zapornica. Parkiranje do dve uri je brezplačno, vsaka nadaljnja ura stane en evro. Za celodnevno parkiranje pa boste morali odšteti 10 evrov.

Lastnike zemljišč in druge upravičence je občina že v preteklih tednih pozvala, naj oddajo vlogo in prevzamejo lastniške kartice za brezplačen prehod zapornice.

Vstop in plačilo je mogoč samo z brezstično plačilno kartico. Za vstop je treba prisloniti brezstično plačilno kartico, nakar se zapornica odpre. Isto brezstično plačilno kartico je treba prisloniti ob izstopu, ko zapornica prikaže čas parkiranja in znesek parkirnine.

Iz Kobarida še sporočajo, da bo prve dni obratovanja avtomatske zapornice v času, ko je obiskovalcev največ, na kraju samem informator, ki bo nudil pomoč pri uporabi zapornice.

Komentarjev 14
  • Igor Jurše 09:14 02.maj 2023.

    Malo manj slovenske želje po samoomejevanju in samokaznovanju in pogoltnosti.Tudi sicer slovenski strokovnjaki skupaj z mediji in družbenimi omrežji novopečenih gornikov delajo sovražno vzdušje do hoje v slovenske hribe.Meni se je že vse skupaj priskutilo.

  • sandi76 19:30 29.april 2023.

    Zapornice na ljubljansko obvoznico, pa naj cestnino plačujejo vsi, ki so izven Ljubljane !!!!

  • kapibara 16:56 29.april 2023.

    Naj NE sikajo, ko plačujejo v LJ !!