Slovenija
4067 ogledov

Greste za praznike na Hrvaško? Nujno poglejte to napoved. Neverjetno

Pomlad Profimedia
S čim takšnim vreme res ne postreže vsako leto.

Nove pošiljke dežja ne pričakujemo le pri nas, tudi na sosednjem Hrvaškem pripravljajo dežnike. Nad državo se bo po napovednih hrvaških meteorologov pomikal frontalni sistem, predvsem ob Jadranu bo lahko prihajalo do izrazitejših nalivov z grmenjem. 

Podoben dan bodo imeli tudi jutri, ob morju bodo padavine že dopoldne, popoldne se bodo razširile v nekaterih delih notranjosti. 

Zato pa je pri naših južnih sosedih, kamor se za praznike pogosto odpravijo številni Slovenci, bolj obetavna napoved za konec tedna; od petka naprej bo vreme bolj stabilno, velikonočni konec tedna bo v večini krajev večinoma sončen. 

Temperature, pri tem dodajajo hrvaški meteorologi, bodo za ta letni čas nenavadno visoke, na skrajnem vzhodu države bi se živo srebro lahko približalo celo 30 stopinjam Celzija. 

Pri nas za danes opozorilo

Tudi pri nas danes vremenoslovci z Arsa še pričakujejo padavine; pozno popoldne se bo dež od zahoda razširil nad vso Slovenijo, lahko bo zagrmelo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20, na severozahodu okoli 10 stopinj.

Zvečer bodo padavine prehodno ponehale, oblačnost se bo trgala. Ponoči bo občasno deževalo predvsem v zahodnih hribovitih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 stopinj.

Za danes je Arso objavil vremensko opozorilo; pozno popoldne bo zaradi okrepljenega jugozahodnika valovanje morja povišano. Zvečer in v prvem delu noči bo valovanje sovpadalo tudi s povišano gladino morja.

V soboto tudi v Sloveniji zelo toplo

Jutri bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo v vzhodni Sloveniji. Sprva bo deževalo predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih, popoldne pa tudi vzhodneje. Možna bo kakšna nevihta. 

V noči na petek bo dež ponehal, jasnilo se bo. Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, v hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ki se bo popoldne okrepil. Topleje bo.

V soboto in nedeljo bo sončno, vetrovno in zelo toplo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Napoved od 30. marca do 4. aprila 

V ponedeljek po napovedih Arsa najverjetneje sledi prehod hladne fronte, v zahodnih krajih bo verjetno popoldne začelo deževati. V torek, sredo in četrtek kaže na spremenljivo oblačno vreme, možne bodo krajevne plohe.

Od sobote do ponedeljka bodo popoldanske temperature med 20 in 25 stopinj Celzija. Od torka dalje pa med 15 in 20, le na severozahodu bo hladneje, okoli 10 stopinj.

vožnja avtomobila v dežju Vreme Slovenija V sredo lahko poleg dežja in vetra pričakujemo še eno nadlogo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:49 27.marec 2024.

    Ne hoditi na hrvaško,raje ostanite doma,ker bo dol ful naših vodilnih

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:22 27.marec 2024.

    V Dalmaciji ni čisto nič nenavadno da je pretoplo,novica je samo moderno oblikovana,kot je v navadi že nekaj let