Slovenija
12 ogledov

Grims bi zaslišal 18 Dragov Kosov

Žurnal24 main
Nekomu očitno ni v interesu, da bi parlamentarna komisija prišla do dna aferi Patria, je na novinarski konferenci povedal predsednik komisije Branko Grims.

Vlada po besedah Branka Grimsa pri preiskavi ne namerava sodelovati. Ob tem je omenil zaplet s pridobivanjem osebnih podatkov Draga Kosa na ministrstvu za notranje zadeve.

Komisija se je obrnila na ministrstvo za notranje zadeve, da bi pridobila podatke za vročitev dokumentov osebam, ki jih nameravajo zaslišati, med drugim nekdanjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Kosa.

Z ministrstva za notranje zadeve pa so dobili odgovor, da je v centralnem registru prebivalstva 18 oseb z imenom in priimkom Drago Kos, zato prosijo še za kakšne druge podatke osebe, po kateri sprašujejo.

Zaslišala jih bo vseh 18
Grims zato ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal vljudno prosi, naj mu posreduje podatke teh 18 Dragov Kosov, ki so bili predsedniki protikorupcijske komisije, in zatrjuje, da bo vseh 18 tudi zaslišal. Če pa teh ni, jo poziva, naj takoj odstopi. Po njegovem mnenju gre namreč za očitno oviranje uradne institucije oziroma dela parlamentarne preiskovalne komisije.

Če ministrica tega ne bo posredovala, bo to očiten znak, da vladi niti slučajno ni tega, da pridemo zgodbi do dna, je poudaril Grims. Sodelovanje s Kresalovo je sicer označil za nenavadno.

Za 24. februar komisija načrtuje zaslišanje nekdanjega generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla, 4. marca pa pričakujejo izpoved nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa, pojasnjuje Grims. Med drugim nameravajo zaslišati tudi nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo, glavnega preiskovalca zadeve Patria na Finskem Kaja Erika Björkqvista, nekdanjega direktorja HSE Jožeta Zagožna in slikarja Jureta Cekuto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.