Slovenija
6111 ogledov

Grims: če bo moral iti Orban, gremo tudi mi

Slovenija 20.05.2013, Branko Grims, seja odbora DZ za pravosodje, na kateri so o
1/2
Saša Despot
Če bo Evropska ljudska stranka (EPP) izključila stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana, mora SDS takoj reagirati in iskati svoj prostor skupaj z Orbanom drugje, je v intervjuju za Demokracijo dejal poslanec SDS Branko Grims.

"V druščini, ki bi izključila ali drugače odrinila Orbana, nimamo niti minute več kaj iskati," je dejal.

Grims je dejal, da bi SDS novo politično grupacijo v tem primeru iskala skupaj z Orbanom, in sicer okviru višegrajske skupine. "Višegrajska skupina ima svoje poglede in ti pogledi so po mojem prepričanju edina zdrava podlaga za dolgoročno prihodnost EU. Tako kot si EU zamišlja globalist Macron, ki podpira nasilje nad invalidi s solzivcem, taka Evropa vsiljene multikulturnosti in kulturnega marksizma LBTQP nima prihodnosti," je dejal Grims.

Miselnost NSi je samomorilna

Poslanec je bil kritičen tudi do NSi, ki je prav tako članica EPP. "Zdajšnje vodstvo NSi celo podpira izključitev Orbana iz EPP. Samomorilna norost, za katero nimam besed," je dejal.

Sicer Grims verjame, da delajo EPP levičarji v njej izjemno škodo. "Po mojem mnenju je tu jasen cilj, da se vse, kar je desnega, iz EPP izloči ali vsaj odrine, nato pa taka EPP poveže s celotnim blokom levičarjev od socialistov naprej," je dejal.

Zaradi kampanje proti Bruslju je 13 strank članic EPP prejšnji teden zahtevalo sprožitev postopka o izključitvi stranke Fidesz madžarskega premierja. Skupščina EPP bo o izključitvi po napovedih razpravljala na srečanju 20. marca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 38
  • kladu 10:20 20.marec 2019.

    Grims samo da greš,čeprav nisem veren,bom dal v naši fari za mašo.Pojdi z orbanom kar na madžarsko,verjetno imaš korenine prav tam,,,,ha ha ha naveličali smo se takih pljuvačev,ki so nekoristni za slovenijo..

  • dragec 12:42 15.marec 2019.

    Gebels, kako te bomo pogrešali

  • Borut_Bavarski 09:16 15.marec 2019.

    Za pest riža nastavljajo zadnjične odprtine hunom. Res me zanima, kdo sploh še voli SĐS? Sami zabiteži, zadrgnjenci, primitivci, neuki? Glavno, da simpatizirajo s klerom in zagovarjajo narodno izdajalstvo. A sem še kaj pozabil?