Slovenija
11 ogledov

Grims: Mladim delo, ne zapor

Branko Grims BOBO Žurnal24 main
Novela kazenskega zakonika. Grims: Zapor za kopiranje datotek. Absolutno pretirano!

Predsednik parlamentarnega odbora za visoko šolstvo, znanost in tehnološki razvoj Branko Grims (SDS) je na premierja Boruta Pahorja naslovil odprto pismo, v katerem opozarja pred pretiranim kaznovanjem mladih zaradi nalaganja datotek s spleta.

"Že obstoječi kazenski zakonik sankcionira materialno okoriščanje z avtorskimi pravicami drugih," piše. "V zakonu, ki ga je potrdila vlada, pa je predvideno, da bi lahko zgolj zato, ker bi nekdo na računalnik prekopiral datoteke, tega človeka poslali v zapor za tri leta."

Kot je poudaril, v Sloveniji danes ne potrebujemo vlade, ki bi mlade zapirala zaradi kopiranja datotek, ampak razvojno koalicijo, ki bo mladim odpirala nova kvalitetna delovna mesta in jim omogočala perspektivo v življenju.

Poslanke in poslanci so na julijski seji prižgali zeleno luč za nadaljnjo obravnavo novele kazenskega zakonika, ki predvideva tudi poostritev določb glede kršenja avtorskih materialnih pravic oziroma piratstva. Kazniva naj bi postala že sama uporaba piratskih kopij avtorsko zaščitenih del.

 

Komentarjev 5
  • privat 20:25 24.julij 2011.

    mularija ali mladina po izračunu tolerance nebo več dolgo čakala , prvi znaki se že vidijo in grčija nam trka na vrata....kako pa nebi če njihova življenja nebojo ponudila nič za njihovo človeško dostojno življenje. Več bojo delali manj bojo imeli.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:44 24.julij 2011.

    Goebbels se boji, da bi šla na hladno njegova mularija.

  • smito23 09:28 23.julij 2011.

    Goebels je spet blazno pameten... :)Recimo NE janšizmu!!!!