Slovenija
7 ogledov

Grošelj prvi nadzornik Pošte

Klemen Grošelj (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije je postal Klemen Grošelj, sicer bolj znan kot profesor in strokovnjak za obramboslovje.
Kako to, da je kot obramboslovec stopil na čelo državne gospodarske družbe, smo vprašali Klemna Grošlja. Dejal nam je, da glede tega ne bo dajal izjav, da pa je šel skozi kadrovsko-akreditacijski svet in ima s tega vidika vse potrebne reference.

Novi nadzorni svet Pošte se je namreč po vladnem imenovanju 7. oktobra danes prvič sestal in kot eno prvih nalog določil svojo hierarhijo.

Klemen Grošelj prihaja iz fakultete za družbene vede, poleg njega pa so nadzorniki še Miloš Šenčur iz ministrstva za gospodarstvo, namestnica direktorja škofjeloške družbe SGP Tehnik Barbara Gorjup in Mojca Golc Goropečnik iz družbe Istrabenz Gorenje. Slednja bo naslednja štiri leta namestnica predsednika. Zaposlene v nadzornem svetu zastopata Bernarda Keše in predsednik sveta delavcev Božidar Pograjc.

Nadzorni svet je v nadaljevanju med drugim sprejel spremembe poslovnega načrta Pošte Slovenije za leto 2010 in obravnaval postopke v zvezi z določitvijo plače generalnega direktorja. Ob tem so poslovodstvu naložili pripravo dopolnitev strokovnih podlag za določitev plač poslovodstva.

Kot je znano, je vlada prejšnji nadzorni svet, ki ga je vodil Drago Bahun, razrešila, glavni razlog pa so bile ugotovljene kršitve zakona o določitvi plače vodstva Pošte z generalnim direktorjem Alešem Haucem. Ali bodo novi nadzorniki Hauca, ki je šele marca nastopil nov petletni mandat, razrešili, bo jasno kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.