Slovenija
5829 ogledov

Grosuplje: Soprogo polil z bencinom in zažgal

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Saša Despot Fotografija je simbolična.
Na sojenju Martinu Zaviršku, ki je obtožen, da je soprogo polil z bencinom in zažgal, so v četrtek prebirali sms-sporočila med njim in njegovo ženo. Iz njih je razvidno, da sta, ko je mož izvedel, da naj bi ga žena varala, nekako skušala rešiti zakon.

Na četrtkove nadaljevanju sojenja je sodni senat, ki mu predseduje okrožni sodnik David Špernjak, bral listine v sodnem spisu, med drugim več sms-sporočil, ki sta si jih obtoženi in njegova žena pogosto pisala. Policijski forenziki so pregledali ogromno sms-sporočil med zakoncema, ko so jih izpisali, je nastalo okoli 2200 listov, ki so del sodnega spisa, je povedal sodnik Špernjak.

Policija je pregledala komunikacijo v sporočilih od septembra 2016 do avgusta lani. Do marca lani je bila komunikacija med njima precej običajna. Ko pa je obtoženi marca lani izvedel, da naj bi ga bila žena varala, se je njuna komunikacija povečala za 100 odstotkov, od julija do njene smrti pa za kar 200 odstotkov.

Sodnik je pojasnil, da je iz sms-sporočil, še posebej v zadnjih mesecih pred tragedijo, razvidno, da sta zakonca nekako skušala rešiti zakon, da sta oba bila v slabšem psihičnem stanju in da je obtoženi v sms-sporočilih večkrat namigoval, da si bo kaj naredil, da mu ni več živeti, če ga bo žena zapustila.

Zaviršek je obtožen, da je 12. avgusta lani na dvorišču pred domačo hišo 44-letno ženo polil z gorljivo tekočino. Dva tedna pozneje je v bolnišnici zaradi poškodb umrla. Tožilka Špela Brezigar trdi, da je to storil iz brezobzirnega maščevanja, ker ga je soproga nameravala zapustiti zaradi drugega moškega.

Zaviršek pa je v zagovoru povedal, da naj bi šlo za nesrečo. Po prepiru s soprogo naj bi namreč vzel kanto, jo dvignil nad glavo in z bencinom nameraval politi njen avto v garaži. Takrat naj bi ga začela odrivati, tako da je polil tudi njo. Da bi se pomiril, je prižgal cigareto, naslednji trenutek pa je bilo vse v ognju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.