Slovenija
91 ogledov

Grozi ji kazen do 800 evrov

Moto je samička, stara od štiri do pet mesecev, nadvse prijazna in zaupljiva. (F Žurnal24 main
Mimoidoči. Zapisal registrsko številko in prijavil žensko, ki je odvrgla mačko.

Prijava. V Domžalah blizu avtoceste je konec avgusta 40-letna ženska iz avta vrgla mlado mucko in odpeljala. Mimoidoči si je zapisal registrsko številko avtomobila in žensko prijavil na Policijsko postajo Domžale.

Poživila prepovedana
Živali. V zakonu o zaščiti živali je med drugim prepovedano tudi preobremenjevanje živali, uporaba plemensko nezrelih živalih, onemogočanje potrebnega počitka, uporaba bolne, ranjene, poškodovane ali ustrahovane živali oziroma njeno fizično izkoriščanje, preobremenjevanje s tekom ob prometnem sredstvu ter spodbujanje s poživili.

Mačka na novega lastnika čaka v zavetišču Horjul, ženski pa grozi denarna 
kazen.

Zapustitev živali
“Zoper 40-letnico iz okolice Domžal bo v skladu z določili zakona o prekrških uveden tako imenovani hitri postopek pri prekrškovnemu organu zaradi kršitev določil zakona o zaščiti živali,” so sporočili z ljubljanske policijske uprave. O zadevi so obvestili še društvo za zaščito živali in 
Veterinarsko upravo RS.

Policisti 40-letnici očitajo namerno trajno ali začasno zapustitev živali, ki jo zakon o zaščiti živali uvršča med prepovedana ravnanja. Ženski tako grozi globa v višini od 400 do 800 evrov.

“Odzval se je z zavestjo”
“Edina dobra stvar je ta, da je nekdo opazil in se odzval z zavestjo, da je početje gospe zelo napačno,” je dejala Polona Samec iz zavetišča Horjul, ki se tudi javno zahvaljuje mimoidočemu.

Upam, da bodo ljudje počasi začeli razumeti, da so za živali odgovorni in da je zapustitev nesprejemljiva.
Polona Samec, zavetišče Horjul

Po njenih izkušnjah ljudje pogosto povedo, da so videli namerno zapustitev, a jim v šoku ni uspelo zapisati registrske oznake ali kakšne druge podrobnosti. “Upam, da bodo ljudje počasi začeli razumeti, da so za živali odgovorni in da je zapustitev nesprejemljiva,” je sklenila.

Muci je po njenih besedah ime Moto, je samička, stara od štiri do pet mesecev. Je nadvse prijazna in zaupljiva, že sterilizirana, testirana in cepljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.