Slovenija
1173 ogledov

Grozi jim odpuščanje

Mlekarna Shutterstock
V Mlekarni Celeia, ki zaposluje več kot 220 delavcev, grozi odpuščanje.

V zadnjih letih Mlekarna Celeia ni bila najbolj uspešna v prilagajanju razmeram na trgu. Zato so se zdaj lotili aktivnosti, ki naj bi povečale produktivnost, na katero med drugim vpliva tudi število zaposlenih, so za STA povedali v mlekarni.

Koliko delavcev se bo znašlo na listi preseženih, v mlekarni ne navajajo, neuradno naj bi šlo za 30 do 45 delavcev, ki so zaposleni za določen čas.

Mlekarna Celeia naj bi letos zmanjšala proizvodnjo sirov, ki je ponovno pridelala izgubo, ki so jo v podjetju v preteklosti pokrivali predvsem z ekonomsko ceno precej bolj donosno proizvodnjo jogurtov. Družba potrebuje novo sirarno, saj je oprema, ki jo imajo, zelo stara in ne omogoča izdelave posebnih sirov, pa tudi zato, ker je Mlekarna Celeia edini večji pridelovalec sirov v Sloveniji.

Mlekarna Celeia je lani ustvarila 61 milijonov evrov prihodkov, kar je dva odstotka več kot leto prej. Lanska izguba je znašala okrog 270.000 evrov, potem ko je imela mlekarna leta 2017 dobiček v višini pol milijona evrov. Kot je marca letos ob predstavitvi lanskega poslovanja povedal takratni direktor mlekarne Marjan Jakob, je vzrok za izgubo slabša prodaja sirotke na evropskem trgu in nižja cena sira.

Zaradi nižje prodaje sirotke so tako imeli lani izpad prihodkov v višini 600.000 evrov, zaradi nizkih cen sira pa so bili prihodki nižji za 900.000 evrov.

Mlekarna Celeia je bila lani po petih uspešnih letih edina med večjimi slovenskimi mlekarnami, ki je poslovala z rdečimi številkami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.