Slovenija
35 ogledov

Grozijo z odcepitvijo

Po besedah Vinka Mandla bodo počakali še do jesenskih volitev, saj bo imel drugi Žurnal24 main
Tezenčani. Če župan ne bo izpolnil obljub, bodo šli na svoje.

Na napovedano odcepitev Mestne četrti Tezno in ustanovitev samostojne občine, kar Tezenčani napovedujejo, če v letošnji proračun ne bodo uvrščeni že dogovorjeni projektu (med njimi gradnja skupnostnega centra Tezno, obnova kopališča Tam in gradnja tretje faze Osnovne šole Martina Konšaka Maribor), se je odzval mariborski župan Franc Kangler: “Očitno ne morejo nekaterih svojih osebnih ciljev doseči po demokratični poti. Predsedniku mestne četrti Vindu Mandlu predlagam, naj kandidira za mariborskega župana, saj bo lahko tako celostno reševal težave, ki jih je zapustil njegov strankarski kolega Boris Sovič. Seveda če bo dobil zaupanje Mariborčanov.”

Le izpolnitev danih obljub
Opozicijski mestni svetnik Vinko Mandl na Kanglerjevo izjavo sprva ni imel komentarja, pozneje pa je za Žurnal24 dejal: “V tem trenutku se ukvarjam s projekti Tezna, če pa župan potrebuje svetovalca, ki mu bo razložil drugo obravnavo proračuna, sem mu na voljo.” Dodal je, da gre za ključne investicije, za katere so dobili zagotovilo župana, da bodo v njegovem mandatu končane. “Te obljube je dal Kangler večkrat, tudi ko smo odločali o novem zavetišču za živali. Naj se jih drži, sicer bomo začeli upravne postopke za ustanovitev samostojne občine,” je sklenil Mandl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.