Slovenija
11 ogledov

Grozijo z zaprtjem ceste

Vlačič je obljubil zavzetost, a trase še vedno niso izbrali. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Trasa obvoznice. Današnji sestanek so prestavili na februar.

Današnji sestanek ministrstva za promet in skupine županov ob 3. A-razvojni osi o gradnji obvoznice mimo Škofljice je odpovedan in prestavljen na februar. Ker trasa tudi po desetih letih ni znana, je župan Iga Janez Cimperman spet zagrozil z zaprtjem ceste Pijava Gorica–Ig, če na sestanku ne bodo dosegli kompromisa. Maja lani je po taki grožnji minister za promet Patrick Vlačič obljubil večjo zavzetost, a stvari se niso premaknile. Znano je, da občani Škofljice, Iga, Grosupljega in sosednjih občin nasprotujejo različici Lisičje – zato so ustanovili tudi Civilno iniciativo proti trasi Lisičje –, negativno mnenje o njej pa je dal tudi Dars.

"Po Ižanski se ne da voziti"
"Zadeve se vlečejo in vse kaže, da se bodo še nekaj časa. Sem pesimist, a vseeno upam, da bomo februarja ministra za promet in ministra za okolje prepričali, naj se umesti varianta prek Barja," pravi koordinator skupine županov ob 3. A-razvojni osi Cimperman, ki nasprotuje pobudi, naj se cesta odcepi na Pijavi Gorici, in različici Lisičje. Ta naj bi bila po nekaterih analizah 20 odstotkov cenejša od Škofljice, s čimer se Cimperman ne strinja. Ob tem dodaja: "Zelo nerad grozim, toda nekaj bo treba storiti. Ižanska cesta je taka, da se po njej ne da več voziti. Ne gre samo za jutranjo migracijo, ampak tudi za razvoj in varnost. To je obupno!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.