Slovenija
359 ogledov

Grozil, da bo rezal prste

Dejan Pratneker je lani poleti otroke in mladoletnike z resno grožnjo prisilil, Žurnal24 main
Sodba. Celjan, ki je otroke in mladoletnike izsiljeval za denar in jim grozil, obsojen na tri leta zapora.

Celje. Dejan Pratneker, 25-letni Celjan, bo moral za tri leta v zapor. Tako je razsodil senat celjskega okrožnega sodišča, ki mu je predsedoval Milko Škoberne. Celjski policisti so Pratnekerja septembra priprli zaradi izsiljevanja otrok in mladoletnikov, od katerih je tako pridobil za okoli deset tisoč evrov gotovine in druge vrednejše predmete.

Z noži in utopitvijo
Tožilstvo je obtoženemu očitalo sedem kaznivih dejanj, na sodišču pa se je zvrstilo kar deset oškodovancev in nekaj deset prič, ki so bile zaslišane. Pratneker je otrokom in mladoletnikom iz Osnovne šole Hudinja večkrat grozil, da jim bo odrezal prste na rokah, in grožnje podkrepil s tem, da jim je pokazal več nožev, od žrtev pa zahteval, naj si sami izberejo tistega, s katerim bo uresničil grožnje. Prav tako jim je grozil, da jih bo pretepel, če mu ne bodo prinesli denarja ali vrednejših predmetov, ali pa jih utopil v Šmartinskem jezeru. “Žrtve doma o tem niso upale spregovoriti, ko so se začele o tem širiti govorice, so najprej spregovorile v šoli, šola pa je nato obvestila njihove starše,” je za Žurnal24 pojasnil Škoberne.

Dejanja ni obžaloval
Pratneker je stari znanec policije, saj je bil do zdaj že trikrat pogojno obsojen zaradi premoženjskih deliktov, mladost pa je preživljal v Prevzgojnem domu Radeče. “Obsojeni je očitke vseskozi zavračal in ni dejanj niti malo obžaloval,” je povedal tožilec Ivan Žaberl, ki je za obtoženega predlagal štiri leta zapora, na koncu pa ga je senat obsodil na tri leta. Za tovrstno kaznivo dejanje je sicer zagroženih do pet let zaporne kazni.

Komentarjev 2
  • Nejc Lamut 01:25 10.januar 2014.

    šta je pičke zima a ki so komentarji prvo pa tk glasni bli usi pussy male