Slovenija
1047 ogledov

"Grozil, da me bo stopil v kislini"

Sebastjan Vežnaver Suzana Kos
Spor podjetnikov. Pejovič nadlegoval njegovo mamo, pravi Vežnaver. Obdolženi krivi alkohol.

“Moja mama Vlasta je bila v Kompasovi turistični poslovalnici v Kopru, ko je k njej pristopil Edvin Pejovič, jo začel fizično nadlegovati in ji rekel 'Umirite svojega sina, sicer ga bo moja ekipa stopila v varekini oziroma kislini',” povzema primorski podjetnik Sebastjan Vežnaver. “Jaz sem bil tedaj v tujini, mama pa me je klicala po telefonu in jokala, bila je vsa iz sebe,” se spominja.

Ovadila sta se medsebojno

Ker se je Pejovič tedaj ukvarjal s kislino, je bila grožnja vzeta resno. “Če bi mi vi zagrozili s tem, bi mi bilo vseeno, v Pejovičevem primeru pa je bilo grozljivo,” dodaja Vežnaver. Ko se je vrnil iz tujine, naj bi se poskušal s Pejovičem pogovoriti, a ga je ta ovadil izsiljevanja. “Pogovarjala sva se v mojem lokalu v Žusterni, najino srečanje tam je bilo posneto in na podlagi tega je bila ovadba proti meni zavržena. Sam pa sem ovadil Pejoviča,” še razlaga. Na koprskem okrajnem sodišču se je včeraj tako skoraj štiri leta po dogodku začel proces, v katerem je Edvin Pejovič obtožen po 135. členu kazenskega zakonika, ki govori o resni grožnji, ustrahovanju ali vzemirjenju nekomu, češ da bo napadeno njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničeno njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo. Če bo spoznan za krivega, Pejoviču grozi denarna kazen ali zapor do enega leta.

Obdolženi je včeraj na sodišču povedal, da je decembra 2008, ko naj bi se očitanemu dogodek zgodil, užil precej alkohola, predvsem viskija. “Tistega dne sem bil zelo pijan, ker sem imel osebne težave, a kolikor se spomnim, je pogovor z Vlasto Vežnaver potekal mirno. Nisem človek, ki bi kdaj komu grozil, svoje spore rešujem na sodišču,” je povedal Pejovič.

Kot priča je včeraj nastopila tudi Vlasta Vežnaver, ki je povedala, da je po dogodku doživela živčni zlom, začela obiskovati psihiatra in bila nekaj časa na terapiji. “Stoodstotno sem prepričana, da mi je Pejovič izrekel besede, da bodo njegovi mojega sina raztopili v kislini, ne morem pa vedeti, ali je bil ob tem pijan,” je dodala.

Podjetnika sta sicer v številnih sporih, v katere sta se zapletla po prodaji družbe Šampionka.

Komentarjev 6
  • Veteran 22:07 29.september 2012.

    Oba ista oz. mafijska barona, no barončka zdrogirana.

  • 1111 13:37 29.september 2012.

    ...le zakaj??? ...hehehe...kakšen podjetnik?? ...hlapček, Popota, Pejota, Hrvatiča...hlapček...

  • softundsicher 12:07 29.september 2012.

    So what?!?