Slovenija
69 ogledov

“Grozljiv prizor”

Na Goričkem se je prevrnil šolski avtobus, poln otrok. Policisti pravijo, da je Žurnal24 main
Nesreča. Šolski avtobus se je prevrnil. 19 osnovnošolcev poškodovanih.

 

Poledenela cesta

“Bila je samo spolzka”. Na Cestnem podjetju (CP) Murska Sobota je Janez Kučan, vodja sektorja vzdrževanja cest, pojasnil, da je bila to edina nesreča na Goričkem, in zanikal poledico na cesti: “Bilo je spolzko, a ne poledenelo. V ponedeljek smo ta del posipali in sipina je še bila na cesti, drugič pa smo posipali po nesreči. S prilagojeno hitrostjo in zimsko opremo je bila cesta normalno prevozna.” Župan Občine Grad je že napovedal, da če cesta ni bila ustrezno očiščena, pogodbe s CP Murska Sobota ne bodo podaljšali.

Še zdaj sem pretresen in šokiran nad nesrečo šolskega avtobusa, ki je prevažal 24 naših učencev. Na srečo ni nihče huje poškodovan,” pravi Viktor Navotnik, ravnatelj Osnovne šole Grad, ki je dodal, da je ob prihodu na kraj nesreče uzrl grozljiv prizor: “Bilo je hudo grozno. Takoj sem šel pogledat, ali je še kakšen otrok ukleščen v avtobusu, pa na srečo ni bil.”

Pristal na boku
Včeraj zjutraj je na spolzkem cestišču pri Gradu na Goričkem s ceste zdrsnil avtobus, ki je v tamkajšnjo osnovno šolo kot vsak dan peljal otroke iz okoliških vasi. Avtobus je zadel drog električne napeljave, se obrnil okrog svoje osi in se prevrnil, in to tik ob bližnjo hišo. V nesreči se je lažje telesno poškodovalo 19 otrok in voznik avtobusa, dve učenki naj bi čez noč ostali na opazovanju v Splošni bolnišnici (SB) Murska Sobota.

Neprilagojena hitrost
Policisti so ugotovili, da je 43-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. “Pred levim ovinkom je na delu ceste, ki je bila zaradi sneženja mokra in poledenela, zapeljal na desno bankino, nato nazaj na vozišče, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom,” je sporočil Jože Prša s Policijske uprave Murska Sobota.

 

Policisti so pri vozniku avtobusa opravili tudi elektronski alkotest, ki je pokazal 0,00 miligrama v litru izdihanega zraka. “Cesta je bila poledenela in na tem delu neposipana, kar povedo tudi priče. Še rešilec se je komaj ustavil. Hitrosti pa ne morem komentirati, ker nisem vozil jaz,” pravi Miran Petek, direktor podjetja, ki opravlja šolske prevoze. Poudaril je, da je voznik šolskega avtobusa najbolj izkušen njihov voznik.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.