Slovenija
7724 ogledov

Grozljivka na Obrežju: V hladilniku skrival 13 ljudi, tudi dva otroka

tovornjak tihotapljenje PU Novo mesto
Nekaj po 16. uri je na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila - hladilnika, bosanskih registrskih oznak. Policisti so na vstopu v Slovenijo skupaj z uslužbenci FURS opravljali kontrolo in ugotovili, da je tovorno vozilo predelano, v njem pa pregrajen prostor, v katerem je bilo več oseb, ki so klicale na pomoč.

Policisti in uslužbenci Fursa so nemudoma začeli razbijati privijačeno pregrado in iz življenjsko ogrožujočih razmer uspeli rešiti 13 ljudi, med njimi tudi dva otroka, stara 11 in 6 let.

V majhnem zaprtem prostoru jim je primanjkovalo kisika, dušili so se, nekateri so že izgubljali zavest, bili so dehidrirani in zelo prestrašeni. Takoj so jih izvlekli iz tovornega vozila, jim pričeli nuditi prvo pomoč in poklicali reševalce, ki so zaradi slabega zdravstvenega stanja mlajšega fanta in dekle morali odpeljati v bolnišnico, ostale pa so oskrbeli na kraju.

 | Avtor:

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so opravili ogled in zbrali obvestila in ugotovili, da je 13 državljanov Iraka v tovorno vozilo s pomočjo voznika vstopilo v Bosni in Hercegovini, na poti so bili več ur.

Ko jim je v prostoru dolgem 250 cm in širokem 80 cm začelo primanjkovati zraka, so na pomoč klicali voznika tovornega vozila, vendar naj se ta ne bi odzival.

Kriminalisti so 52-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine in 48-letnemu sopotniku, prav tako iz Bosne in Hercegovine, odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskovalnemu, grozi jima do osem let zaporne kazni.

Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

tovornjak tihotapljenje | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

 
Komentarjev 2
  • Avatar karjola
    karjola 07:07 25.februar 2021.

    Voznika dosmrtno v cuzo, migrante pa lepo pospremite v njihov rojstni kraj. vozovnico plačam jaz.

  • Avatar Leon
    Leon 16:46 24.februar 2021.

    To je samo vrh ledene gore ,nikar se ne sprenevedajte .Posel z migranti je donosnejši kot z drogo .