Slovenija
126 ogledov

Grožnje pred izbiro direktorja

Dom Danice Vogrinec Žurnal24 main
Dom starostnikov. Danes glasovanje o direktorju. Zadnjo besedo ima minister.

“Tudi ob prižgani zeleni luči na prehodu za pešce nisi varen,” je ena od groženj v anonimnih pismih, ki so jih prejeli nekateri člani sveta Doma Danice Vogrinec Maribor. Nekaterim so grozili tudi ustno: “Razbili ti bomo glavo.” Grožnje se nanašajo na današnje glasovanje o direktorju največjega doma upokojencev v Sloveniji.

Zapora avtoceste

Sedanjemu direktorju Marku Slaviču decembra poteče drugi mandat. V domu je že ves mesec naelektreno, saj nekateri stanovalci in del zaposlenih od članov sveta zahtevajo, naj ta javni zavod Slavič vodi tudi naslednja štiri leta. Prepričani so, da je najboljši, ker “ima zanje vedno čas in jim v težavah pomaga”. Če ne bo izbran, za danes napovedujejo celo zaporo avtoceste v Brezju.

Odstop člana

Zadnjo besedo pri izboru ima minister za delo, družino in socialne zadeve, ki lahko za direktorja imenuje svojega kandidata. Uroš Prikl, član sveta doma, imenovan s strani države, je po glasovanju napovedal odstop iz osebnih razlogov: “Pri vsem mojem prizadevnem in korektnem delu so diskreditacije na moj račun zadnje čase absolutno neokusne.”

Komentarjev 1
  • dragec 08:42 20.september 2012.

    Grozno, v to umazano igro potiskate uboge stare ljudi, sramota!!!