Slovenija
78 ogledov

Grožnje s smrtjo, ker trdi, da Marija ni bila devica

Sestra Lucia Facebook
Nuna Lucia Caram je prejela številne grožnje s smrtjo, ker je javno izrazila svoje mnenje, da je Marija najverjetneje imela spolne odnose z Jožefom in da torej ni bila devica, poroča Guardian.

Redovnica iz Španije je nedavno povzročila pravi vihar, potem ko je v nedeljo na španski javni televiziji govorila o veri in spolnih odnosih. "Mislim, da je bila Marija zaljubljena v Jožefa in da sta bila povsem običajen par. Spolni odnosi med pari pa so povsem normali. Težko je verjeti. Sprejeli smo odločitve, ne da bi se dokopali do pravega sporočila."

Častna sestra meni, da je seksualnost božji dar in osnovni del vsake osebe. Tudi način samoizražanja. Poudarja, da ima Cerkev tozadevno težave že ves čas in da jih je enostavno pometna pod tepih. "Osebno menim, da je stališče Cerkve do spolnosti slaba, napačna," je poudarila sestra Lucia Caram.

Potem ko je po svojem nastopu prejela številne grožnje tudi s smrtjo, se je spet javno oglasila in pojasnila: "Ko so me vprašali za devico Marijo, sem povedala, da je po mojem mnenju Marija ljubila Jožefa. Želela sem reči, da me ne bi šokiralo, da sta imela odnose kot vsak normalen par. To je mnoge šokiralo. Kljub temu sem prepričana, da je moja zvestoba do Cerkve in evangelija jasna. Tako kot je jasno, da seks ni niti umazan niti nekaj obsojanja vrednega ter da sta zakon in seks blagoslov."

Sestra Lucia je v Španiji izjemno poznana, med drugim je dejavna tudi na Twitterju, kjer ji sledi perko 183 sledilcev. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zdrej 10:09 03.februar 2017.

    ".. perko 183 sledilcev." Kdo to je?

  • hubertfast 07:36 03.februar 2017.

    Celo krščanstvo je laž, predvsem brezmadežno spočetje in vstajenje od mrtvih.

  • mph 07:06 03.februar 2017.

    Hmm, kako pa bi nadzirali ljudi, če ne bi povsem naravne nagone naredili za greh? Pa to je temelj delovanja vsake religije, vzbujanje strahu, slabe vesti, ... pri vernikih, tako, da se morajo vedno vračati k svojemu "pastirju". Sploh najboljši ...prikaži več izum pa je glede "izvirnega greha".