Slovenija
14734 ogledov

Grožnje v ljubljanski šoli: Dijak pripravil načrt, datum in orožje za streljanje

policijski avtomobil PU Koper policijski avtomobil
Grožnje v šoli.

Ljubljanski policisti so bili obveščeni o sumu groženj v okolju ene izmed izobraževalnih ustanov na območju Ljubljane. Portal 24ur piše, da je dijak sošolcem povedal, da je pripravil načrt, datum in orožje za streljanje na šoli. Dijak je začasno izključen iz šole.

"Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in roditelji izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali, dokler bo to potrebno," so poudarili.

Policisti so zavarovali dokaze, zdaj pa iščejo dodatne informacije. Zaradi varstva osebnih podatkov drugih informacij ne morejo deliti.

"Na splošno pojasnjujemo, da se policisti odzovemo na vsak tovrstni primer in ob prijavi ali zaznavi groženj nemudoma izvedemo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverimo vse okoliščine in ukrepamo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščamo pristojne službe. Hkrati pozivamo vse, ki imajo kakršne koli informacije o kakršnem koli pojava nasilja ali groženj ali drugih kaznivih ravnanjih da tem takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližji policijsko postajo, lahko tudi anonimno na št. 080 1200. Poziv o prijavi suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence, kot tudi vse ostale, ki imajo o tem kakršne koli informacije," so še dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
 • Kmodri_ 17:01 25.januar 2024.

  Jao, bo pa nasankal...bolj, kot če bi izvedel načrt....

 • Avatar Leon
  Leon 16:59 25.januar 2024.

  Amerika na TV poneumlja mlade s filmi o nasilju .

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 14:54 25.januar 2024.

  In kaj se je oz se bo zgodilo z fantom? Izključitev iz šole? Upam, da ga doleti dosti hujše kazen.