Slovenija
48 ogledov

Guberca ne bo zraven

"Kdo se bo prijavil na naš razpis za nakup do 150 stanovanj, ne bom špekuliral, Žurnal24 main
Koprski stanovanjski sklad. Grafist mu svojih stanovanj ne bo prodajal.

Razpis. Prihodnji teden se iztečeta dva razpisa koprskega stanovanjskega sklada: prvi za idejno zasnovo varovanih stanovanj, drugi za nakup od 120 do 150 stanovanj na trgu. Javno odpiranje ponudb za nakup teh stanovanj, namenjenih neprofitni oddaji, bo 19. julija. Direktor sklada Darko Kavre ne želi špekulirati, kdo se bo na ta razpis – po naših grobih izračunih vreden okoli 13 milijonov evrov – prijavil. V javnosti pa so se že pojavila namigovanja, da bo sklad stanovanja kupil od investitorjev, ki so blizu župana Borisa Popoviča, in jim z javnim denarjem pomagal prebroditi čase mrtvila na nepremičninskem trgu.

Koliko jih potrebujejo
Sklad.
Potrebe po neprofitnih najemnih stanovanjih so v koprski občini sicer precejšnje. Ocenjujejo, da bi ta hip potrebovali še okoli 200 neprofitnih najemnih stanovanj; trenutno jih imajo okoli 700.

Ne vem, od kod vam te informacije. Zagotovo se ne bom prijavil na razpis, za občino ne bom zidal nič,” nam je zatrdil Ante Guberac, prvi mož Grafista, ko smo ga vprašali, ali je na javnem odpiranju ponudb morda pričakovati tudi njegovo ponudbo. Trdi, da pripravlja projekte stanovanjske gradnje, a za trg in ne javne potrebe.

Stanovanja za mlade
Sklad sicer zdaj prodaja stanovanja na Dolinski cesti. “Od 48 stanovanj za mlade in mlade družine smo jih prodali 38. Od tega jih je večina, natančno 31, prodana ljudem s stalnim prebivališčem v naši občini. Projekt je uspešen,” še pove Darko Kavre. Domačinom kvadratni meter teh stanovanj prodajajo 125 evrov ceneje; sicer pa je cena za Nekoprčane 1.980 evrov za kvadratni meter. Za zdaj ostajajo neprodana največja stanovanja. Kupcem bodo predana septembra, vseljiva pa bodo oktobra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.