Slovenija
92 ogledov

Gugalnice ne smete uporabljati

gugalnica krožnik odpoklic Zdravstveni Inšpektorat RS
Zdravstveni inšpektorat je sporočil, da je bila s trga umaknjena gugalnic krožnik, zaradi neskladnosti z Uredbo o varnosti igrač.

S trga je bila umaknjena plastična gugalnica krožnik, proizvajalca Happy People. Kot so zapisali na spletni strani Zdravstvenega inšpektorata so opravljene analize vzorca pokazale, da igrača poleg tega, da so opozorila neskladna, ni prestala preizkusov fizikalno-mehanskih lastnosti. Premer vrvi je premajhen in po obremenitvi, določeni s standardom, pride do deformacije pritrditvenih delov in posledično do zrušitve gugaglnice. Izdelek tudi ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora, odvzel več vzorcev gugalnic, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano in sicer na fizikalno- mehanskih lastnosti ter  ustreznost označevanja.

Izdelek je distributer umaknil s trga in odpoklical. Potrošniki, ki so omenjeni izdelek kupili, naj ga ne uporabljajo in naj ga vrnejo prodajalcu. 

Podatki o izdelku

Ime izdelka:  Plastična gugalnica krožnik
EAN koda: 4008332732251
Poreklo: Nemčija
Št. artikla: 73225, ident.-nr.03153, 422-9927
Proizvajalec: Happy People GmbH&Co.KG, Konsul-Smidt-Str.8b, 28217 Bremen, Nemčija
Distributer:  OBI d.o.o., Jurčkova cesta 226, Ljubljana SI-1000 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.