Slovenija
13 ogledov

Gurs podaljšal rok za pripombe

BURI%C4%86, STANOVANJE, %C5%BDENSKA Žurnal24 main
Lastniki nepremičnin lahko Gursu še danes oziroma do nedelje (prek spleta) podajo pripombo na ocenjeno vrednost nepremičnin, ostale spremembe pa bodo lahko sporočali tudi kasneje.

Geodetski upravi lahko lastniki nepremičnin s pisnim obrazcem ali prek spletne aplikacije sporočijo, ali se jim zdi ocenjena vrednost prenizka ali previsoka. Nekatere podatke, denimo lastništvo in velikost nepremičnine ter vrednosti, ki so v obvestilu natisnjene poševno (vplivajo na vrednost nepremičnine), bo mogoče popraviti tudi po 25. januarju. Drugi popravki bodo mogoči, dokler se ne bodo začeli uporabljati v davčne namene – torej predvidoma do konca leta 2011.

Milijon pripomb
Sicer pa je Gurs po zadnjih obdelanih podatkih do minulega petka prejel 1,136 milijona pripomb in sprememb podatkov o 417 tisoč nepremičninah. Od tega se je 28 odstotkov pripomb nanašalo na vrednost, 18 odstotkov pa na podatke o lastništvu. Največ pripomb glede vrednosti se je nanašalo na kmetijska in gozdna zemljišča ter hiše.

Pripombe bodo obdelali do septembra in nato oblikovali končne modele vrednotenja. Modele bo z uredbo predvidoma novembra sprejela vlada, uredba pa naj bi začela veljati decembra.

Težave na spletni strani
Sicer pa je včeraj spletna stran, prek katere poteka oddajanje pripomb, skozi cel dan delovala oteženo. "Do problemov je prišlo zaradi velikega števila dostopov," so nam povedali na Gursu popoldne. In čeprav so dodali, da "ta trenutek spletne strani delujejo že skoraj normalno", nam je bralka okoli 21.30 sporočila, da je prišlo do novih težav.

Podaljšali rok za pripombe
Ali bodo zaradi tega podaljšali rok za oddajo pripomb, smo povprašali na Gursu, kjer so nam odgovorili: "Pripombe na E-obrazcu pa lahko prinesejo še danes,  osebno, v teku delovnega časa, v geodetske pisarne ali pa jih pošljejo po pošti. Preko spletne aplikacije obveščanja pa bo, zaradi oteženega dostopa do spletne strani obveščanja v zadnjih dneh, mogoče posredovali pripombe na poskusno izračunano vrednost nepremičnin še do nedelje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.