Slovenija
17 ogledov

Gurs: Podatke bo še možno urejati

“Verjetno je ustrezno spremeniti meje vrednostnih con v Polju pri Bohinjski Bist Žurnal24 main
Pripombe. SLS bi rok podaljšala za pol leta.

Pripombe. Lastniki nepremičnin, ki menijo, da je Geodetska uprava RS (Gurs) previsoko ali prenizko ovrednotila njihove nepremičnine, lahko pripombe na vrednost oddajo do 25. januarja. Pozneje to ne bo več mogoče.

Na zahtevo SLS, naj se rok za prijavo napak podaljša za šest mesecev, z Gursa odgovarjajo: “Rok je fiksen, saj so od njega odvisni nadaljnji postopki sprejetja modelov vrednotenja in tako tudi določitev vrednosti nepremičnin.”

Zakon odložiti za nekaj let
Urejanje podatkov o nepremičninah in lastništvu je možno tudi pozneje (po 25. januarju, op. p.). Lastnikom priporočamo, naj podatke uredijo do uporabe podatkov v davčne namene,” svetujejo na Gursu. Nepremičninski zakon je vlada sicer umaknila in ga še popravlja, v SLS pa predlagajo, naj se ga “umakne iz priprave, vse dokler evidence ne bodo do popolnosti urejene”. Še več, predlagajo, naj se država začne z njim ukvarjati šele čez nekaj let, ko bodo gospodarske razmere boljše.

Pripombe na vrednotenje lahko lastniki oddajo z obrazcem E iz 36-stranske knjižice, ki so jo lastniki prejeli na dom (obrazec je dostopen tudi na spletnem naslovu www.obvescanje.si v razdelku gradiva) ali prek aplikacije OVN. Vse, kar morajo storiti, je izpolniti glavo obrazca in označiti, ali menijo, da je Gursova ocena previsoka ali prenizka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.