Slovenija
32 ogledov

Gurs: Računov ne bo treba prilagati

Na Gursu, ki ga vodi Aleš Seliškar, pravijo, da bodo lastniki razen pripomb na m Žurnal24 main
Popravki. Možni tudi po 25. januarju.

Podatki. Danes teden poteče rok, do katerega lahko lastniki, če se ne strinjajo z vrednostjo svoje nepremičnine, Geodetski upravi Republike Slovenije (Gurs) posredujejo pripombo. Podatke, kakršna sta lastništvo in velikost nepremičnine, bo mogoče popraviti tudi po 25. januarju, poudarja Ema Pogorelčnik z Gursa in dodaja, da bo mogoče spreminjati tudi tiste vrednosti, ki so v obvestilu natisnjene poševno – to pomeni, da vplivajo na vrednost nepremičnine (nova streha ali denimo fasada). "Ne predvidevamo nobenih dokazil. Dostaviti nam jih morajo le, če so bile spremembe v lastništvu," pravijo na Gursu. Druge popravke bo mogoče spreminjati, dokler se ne bodo začeli uporabljati v davčne namene – kot kaže, to še ne bo letos, ugotavljajo geodeti.

Pripombo, da je vrednost ocenjena previsoko ali prenizko (ker je nepremičnina v napačni vrednostni coni), je mogoče oddati po pošti, osebno na Gursu ali prek spletne aplikacije OVN (za vstop lastnik potrebuje geslo, ki mu ga je posredoval Gurs, in svoj emšo). Za pisno oddajanje pripombe na model vrednotenja je treba uporabiti obrazec E.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.