Slovenija
17 ogledov

Gurs spregledal hišo

"Večina podatkov je boljših, kot smo pričakovali." Aleš Seliškar, direktor Gursa Žurnal24 main
Obvestila. 
Direktor miri lastnike: "Vemo, da napake so, sicer obveščanja sploh ne bi bilo."
Osebno (v geodetskih pisarnah) lastniki urejajo lastništvo, če to ni pravilno. Preostalo lahko z obrazci ali prek spleta.
Aleš Seliškar, direktor Gursa

"V obvestilu je zapisano, da je moja 200 kvadratnih metrov velika hiša na 680 kvadratnih metrih stavbnega zemljišča na Dolenjskem vredna 11 tisoč evrov. Ena od parcel, ki obsega površino sto kvadratnih metrov, pa je ocenjena na nič evrov. Je to sploh mogoče?!” se nad računanjem Geodetske uprave RS (Gurs) jezi bralka.

Na generalni geodetski upravi, kjer so zaradi stavke zaposlenih nekoliko ohromljeni, pojasnjujejo, da je bila hiša najverjetneje pripisana k drugi parceli. “Vemo, da napake so, sicer ne bi izvedli obveščanja," dodajajo.

Kako nad napake
Na vprašanje, zakaj bi lastnik prijavil tovrstno napako, gledano s stališča nepremičninskega davka, direktor Gursa Aleš Seliškar odgovarja: “Če ne bo ukrepal pravi lastnik, pričakujemo, da bo tisti, ki smo mu nepremičnino pripisali. Nihče verjetno ne želi plačevati davka za drugega."

Seliškar vsem, ki so prejeli obvestilo, svetuje, naj obvestilo po korakih pregledajo s pomočjo brošure, nato pa po potrebi izpolnijo obrazce za popravek podatkov ali pa še bolje – popravke vnesejo kar prek spletne aplikacije.

Telefoni ponoreli
"Telefoni zvonijo po pričakovanjih. Na enoti na Zemljemerski ulici je nenehno zaseden,” pravi Seliškar. Pojasnjuje, da je pri vsaki taki zadevi na začetku veliko napak in tudi klicev: “Ljudje se hočejo na hitro odzvati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.