Slovenija
30 ogledov

Gursov e-odgovor čakal kar 36 dni

“Doba za odgovore se skrajšuje,” so zatrdili na Gursu, ki ga vodi Aleš Seliškar. Žurnal24 main
Obveščanje. Pri odpravljanju napak Gursu pomaga že 65 študentov.

Bralcu Geodetska uprava RS (Gurs) v obvestilu ni izračunala vrednosti nepremičnine, ker so manjkali podatki. Po e-pošti je zato vprašal, kaj naj stori. Odgovor, na katerega je čakal kar 36 dni, je bil preprost: “Manjkajoče podatke vpišete s spletno aplikacijo OVN.” Zraven so dodali spletni povezavi, na katerih je aplikacija dostopna.

Na Gursu so pojasnili, da tak primer ni običajen, in se lastniku za pozni odgovor opravičili: “Trudili se bomo, da se taki primeri ne bodo dogajali.” Sicer so do včeraj samo na naslov obvescanje.gu@gov.si prejeli 67.761 vprašanj.

Ob tem so izpostavili: “Če gre za standardno večkrat postavljeno vprašanje, je odgovor preprost in hitro pripravljen”. Razložili so, da je čakalna doba za odgovor na vprašanja povezana z lastništvom in je okoli 14 dni.

Danes Gursu pri projektu obveščanja (popravkih) pomaga že 65 študentov. Ta številka pa se bo predvidoma ta mesec še povečala, pravijo na Gursu. Spomnimo: do 18. oktobra jim je na pomoč že priskočilo 22 študentov, danes jih je že trikrat toliko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.