Slovenija
25 ogledov

Gursu bodo pregoreli telefoni

Hiša Shutterstock
Za spremembe podatkov o nepremičninah je naročenih 11.390 strank. Na Gursu mirijo, da bodo na vrsto prišli prav vsi.

"Časa za urejanje podatkov je še dovolj," mirijo na Geodetski upravi Republike Slovenije (Gurs), saj številni lastniki, ki so v preteklih dneh prejeli obvestila o nepremičnini, kličejo na brezplačno telefonsko številko 080 22 15.

Čeprav je podatke možno spreminjati do 31. marca, je 7.221 lastnikov svoje podatke že uredilo. Do včeraj je bilo na posamezne enote naročenih 11.390 strank. "Zagotavljamo, da bodo vsi, ki bodo to želeli, lahko uredili svoje podatke, prosimo pa za strpnost in razumevanje," so zapisali v sporočilu. 

Kako urediti spremembe

Na Gursu ponavljajo, da lahko podatke o nepremičninah lastniki spremenijo z obiskom na območnih geodetskih enotah ali prek spletne aplikacije na spletni strani Gursa (http://www.gu.gov.si/) in portalu e-Prostor (www.e-prostor.gov.si/). 

Za obisk na območni geodetski enoti se je treba naročiti s klicem na brezplačno številko 080 22 15 ali na spletu prek omenjene aplikacije za spreminjanje podatkov. Poudarjajo pa, da na brezplačni številki ni možno spreminjati podatkov, lastniki se lahko le naročijo za osebni obisk na območni enoti ali za povratni klic strokovnjaka geodeta, ki odgovarja na vprašanja. Vse, ki boste klicali na 080 22 15, prosijo, da imate že pripravljene osebne podatke (emšo). 

Za obisk se lahko naročite tudi prek spleta s pomočjo omenjenih aplikacij. Tu lahko tudi sami popravljate in urejate podatke, za vstop v aplikacijo pa je potrebna koda, ki je navedena na obvestilu o nepremičninah in informativno izračunanem davku. 

Na spletni strani Gu.gov.si je objavljena tudi brošura s podrobnimi pojasnili in navodili za urejanje podatkov. Dostopna je tudi na vseh območnih geodetskih upravah in pisarnah.

Komentarjev 8
  • Veteran 19:29 22.februar 2014.

    Zradi takih napak bi moral odstopiti vsaj Seliškar, če ne še minister zraven!

  • Jaka.marinsek 18:56 20.februar 2014.

    Zgleda da si vseeno upajo.. 55mio do sedaj.

  • Avatar čavez
    čavez 22:22 19.februar 2014.

    Odraz sposobnosti naše vlade in njenih institucij, še dobro da od njihove nesposobnosti še nismo pocrkal je pa blizu dan ko se bo to zgodilo ob takih strokovnjakih.