Slovenija
30 ogledov

Guzej toži RTVS, svet začuden

Anton Guzej pravi, da je tožba uperjena proti aroganci dela programskega sveta R Žurnal24 main
Nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej toži nacionalko zaradi nezakonite razrešitve in nezakonitega imenovanja novega generalnega direktorja.

Nekdanji generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej, ki ga je v torek na mestu šefa nacionalke zamenjal Marko Filli, se je odločil za tožbo RTVS zaradi nezakonitega imenovanja novega generalnega direktorja in nezakonite razrešitve z mesta v. d. generalnega direktorja RTVS, vložil pa je tudi predlog za izdajo začasne odredbe.

Guzej je prepričan, da novi generalni direktor Filli ni bil imenovan zakonito. Filli je namreč dobil le 14 glasov programskega sveta, v katerem je 29 svetnikov, kar pomeni, da pri glasovanju ni bilo absolutne večine, kar je v nasprotju s statutom RTVS, vendar pa v skladu z zakonom. Filli meni, da je bilo njegovo imenovanje zakonito, a se "žal opaža, da je v statutu napaka".

"Tožba ni uperjena proti Marku Filliju, ampak proti aroganci dela programskega sveta," je povedal Guzej in dodal, da mu iz naslova delovne pogodbe, ki jo je sklenil z nekdanjim predsednikom programskega sveta RTVS Stanetom Grando, pripada odškodnina v vrednosti 172 tisoč evrov, če ga programski svet razreši brez razloga, a se ji "odreka, ker RTV-ju noče povzročati dodatne škode".

Programski svet: Ne smemo kršiti zakona
"Programski svet je začuden nad odzivom Antona Guzeja, ki je na današnji novinarski konferenci napovedal tožbo," so sporočili s programskega sveta RTV Slovenija, ki je Fillija za novega generalnega direktorja RTVS imenoval v skladu s 16. členom zakona o RTV Slovenija.
 
"Programski svet posebej poudarja, da ne more in ne sme kršiti zakona o RTVS, ki je nadrejen splošnim aktom javnega zavoda," še dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.