Slovenija
58 ogledov

GZS manjka milijon evrov

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) letos manjka milijon evrov likvidnostnih sredstev, je na seji upravnega odbora povedal predsednik Stojan Binder.

Na seji GZS so predlagali zvišanje članarine, česar pa člani upravnega odbora niso sprejeli, saj menijo, da bi morala zbornica iskati tudi druge vire za kritje omenjenega manka. Kot menijo člani, bi zvišanje pomenilo še večji osip članstva, zbornica pa da bi morala vložiti več truda v iskanje več sredstev na trgu. Obveljalo je prepričanje, da se o podražitvi ne bodo pogovarjali, dokler ne bo zbornica iskala drugih rešitev.

V ospredju izboljšanje likvidnosti
V izhodiščnem planu GZS za prihodnje leto je ključno izboljšanje likvidnosti, kar je mogoče celo večji problem od zmanjšanja naročil, je pri predstavitvi načrta za leto 2011 poudaril predsednik Stojan Binder. Binder je med izhodišči načrta dela zbornice za prihodnje leto izpostavil večji boj zbornice za razbremenitev gospodarstva in zmanjšanje stroškov dela, večjo podporo internacionalizaciji slovenskega gospodarstva ter prehodu iz družbe invencij v družbo inovacij.

Ob tem je okrcal državo, da bi morala v javni upravi opraviti pozitivno kadrovsko selekcijo, ne pa da ostane število kadra enako, ne glede na to, kako kakovostno posameznik v javni upravi dela. Ponovno je tudi opozoril, da si bodo v zbornici močneje prizadevali, da bi bilo članstvo v zbornici obvezno, prostovoljna pa bi bila izbira zbornice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.