Slovenija
23 ogledov

Hajnšku aneksi "smrdijo"

Hanjšek Katarina Pernat
Drage smeti. Snaga od bivšega direktorja terja milijonsko odškodnino.

Maribor. "Po pregledu stanja smo se odločili, da gremo v odškodninsko tožbo za 4,4 milijona evrov zoper bivšega direktorja Stanislava Žagarja," je za Žurnal24 povedal Ivan Hajnšek, zdajšnji direktor mariborske 
Snage.

Žagar nedosegljiv

Kot je dodal Hajnšek, so se za tožbo odločili maja, danes pa bo tudi obravnava v tej zadevi na Okrožnem sodišču v Mariboru. Kot smo izvedeli, naj bi šlo za po Hajnškovem mnenju sporno podpisovanje aneksov pri pogodbi s podjetjem Papir servis iz Ljubljane. Žagarja, ki ga je predlani zaradi odpadkov iz Kopra in tudi omenjenih aneksov krivdno razrešil mariborski mestni svet, nam ni uspelo priklicati. Nihče na Snagi tudi ne ve, kjer je Žagar trenutno zaposlen.

"Pogodba s Papir servisom je bila najprej sklenjena do leta 2010, Žagar pa jo je najprej podaljšal do leta 2013, nato s še enim aneksom do leta 2016. Cena za logistiko prevzema, odstranjevanja in deponiranja odpadkov se je tako zvišala z 99 na 147 evrov za tono," je za Žurnal24 pojasnila Irena Bartok s Snage in pristavila, da so milijonski odškodninski znesek izračunali glede na to, koliko bi lahko privarčevali v podjetju, če aneksi ne bi bili sklenjeni.

Bojijo se tožbe

Ker se bojijo odškodninske tožbe, nekatere pogodbe s Papir servisom še veljajo. "Pogodba je podpisana in imajo vso pravico delati. Sicer z razpisom iščemo novega ponudnika, vendar postopek še ni končan," je dejala Bartokova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.