Slovenija
19 ogledov

Halo??? Izgubila sem otroka!

Številka mora biti uvedena do 25. maja. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
116 000. Dežurni telefon in enotna številka za celotno EU, na katero bo mogoče prijaviti pogrešanega otroka.

V Sloveniji bo številka 116 000 začela delovati predvidoma konec leta. Po zadnjem, danes objavljenem pozivu Evropske komisije jo morajo članice vpeljati najkasneje do 25. maja naslednje leto. Pri nas so priprave v polnem teku, po večkratnih pozivih Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek) pa je zanimanje zanjo izkazalo Združenje policistov Slovenije. "Čakamo na to, da dobimo status, da delujemo v javnem interesu. Sicer pa nameravamo ustanoviti Zavod 116, ki se bo ukvarjal s tem," pojasnjuje sekretar združenja Teodor Gozdnikar.

Na Apeku pojasnjujejo, da so združenje pozvali k dopolnitvi vloge: "V primeru izpolnjevanja pogojev mu je agencija v upravnem postopku dolžna izdati odločbo o dodelitvi številke. Glede na zadnjo delno dopolnitev vloge je pričakovati, da bo po izpolnitvi zadnjih formalnosti številka dodeljena v kratkem. Združenje policistov Slovenije predvideva nudenje storitev dežurnega telefona za pogrešane otroke v začetku leta 2011."

Na združenju pojasnjujejo, da bodo številko 116 000 financirali prek sponzorjev in donacij. Sicer pa lahko danes pogrešanega otroka prijavite na številke 112, 113, 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.