Slovenija
21 ogledov

Halo, ste mi nakazali penzijo?

Avstralski upokojenci bodo manj osamljeni. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Upokojenci v teh dneh prejemajo obvestila z identifikacijsko številko in varnostno kodo PIN. Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) namreč uvaja storitev, s katero bo mogoče prek telefona ali prek spleta dobiti podatke o nakazilu pokojnine.

Podatki bodo prek spleta in telefona dostopni od prvega avgusta, poleg skupnega zneska nakazila bodo dostopni tudi zneski po vrsti prejemka in morebitni odtegnjeni zneski.

Storitev je na voljo na številki 01 47 45 692. "Po vzpostavitvi klica odzivnik uporabnika usmerja z zvočnimi sporočili. Za storitev 'Nakazila' uporabnik izbere številko 4 ter vnese identifikacijsko številko in varnostno kodo PIN. Storitev omogoča dostop do informacije o zadnjem in predzadnjem nakazilu," pojasnjujejo na Zpizu.

Pregled podatkov bo možen tudi prek spleta, a le za imetnike kvalificiranega digitalnega potrdila. Postopek registracije in uporabe storitve je opisan na portalu Zavoda, na strani Moj eZPIZ.

Spomnimo, Zpiz je lani ukinil mesečno obveščanje o nakazilu pokojnine po pošti in obvestila zdaj pošilja le, kadar se spremeni višina pokojnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.