Slovenija
29 ogledov

Hauc brani plačo s štirimi pravniki

(Foto: Barbara Bradač) Žurnal24 main
Pošta Slovenije. Ne razkriva niti vsebine ekspertize niti njune cene.

Napad. Šef Pošte Slovenije (PS) Aleš Hauc se je, da bi ministrici Darji Radić dokazal, da njegov izračun plače drži, oborožil z dvema pravnima mnenjema. Spisali so ju kar štirje ugledni strokovnjaki gospodarskega prava: Marijan Kocbek, Saša Prelič, Borut Bratina in Dušan Jovanovič. Ugotovili so, da “Pošta pri določitvi plač poslovodstvu ni ravnala nezakonito”, trdijo na PS. Pravnih mnenj nam niso posredovali, Kocbek in Bratina pa sta bila za pojasnila nedosegljiva.

S PS tudi še čakamo na odgovor, koliko so odšteli za obe pravni ekspertizi, z ministrstva za gospodarstvo (MG) pa na mnenje Radićeve, ali je Hauc ravnal negospodarno, ko je trošil denar družbe zgolj zato, da zaščiti lasten interes – in zadrži plačo.

Spor je izbruhnil 31. avgusta, ko je MG pozvalo PS, naj do 10. septembra pojasni način izračuna plač poslovodstva. Hauc namreč prejema 9.300 evrov bruto, na MG pa menijo, da je njegova plača po uskladitvi le še 7.100 evrov bruto, je razkrila Pop TV. Hauc je sicer že povedal, da bo razliko, če se izkaže, da je šlo za napako pri izračunu, vrnil. Z MG odgovarja, da je to edina sankcija, ki je bo deležen. Neuradno pa je iz dela politike slišati, da se bo moral iz vrha PS posloviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.