Slovenija
46 ogledov

Haucu 2300 evrov mesečno manj

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Na nadzornem svetu Pošte Slovenije so sprejeli tudi odločitev o znižanju plače generalnemu direktorju Alešu Haucu.

Kot poroča POP TV, naj bi nadzorniki Haucu znižali plačo za 2300 evrov mesečeno, s čimer naj bi se Hauc strinjal. V nasprotnem primeru naj bi mu grozila takojšnja razrešitev. Hauc bo tako mesečno prejemal 7105 evrov, ni pa podatka, da bi od njega danes zahtevali tudi razliko v preveč izplačanih plačah. Druga možnost je, da bo o tem odločalo sodišče.

Nadzorni svet se je med drugim seznanil tudi s poslovanjem družbe v letošnjih prvih desetih mesecih. Družba je poslovala z dobičkom, ki je višji kot v enakem obdobju lani ter višji od načrtovanega za to obdobje.

Nadzorni svet pa se je danes seznanil tudi s poslovanjem Pošte Slovenije s podjetjema Zame-tek in Progresija ter sprejel sklep, da novo pridobljena gradiva posreduje agenciji za upravljanje kapitalskih naložb države, Policijski upravi Ljubljana, protikorupcijski komisiji in parlamentarni preiskovalni komisiji, ki preiskuje t. i. brezplačnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.