Slovenija
47 ogledov

"Hčerki ne morem privoščiti popolnoma ničesar"

mati Shutterstock
Mati samohranilka. Po tragediji ostala sama z najstnico. Zaradi duševne bolezni je mati že več let na bolniški.

"Zaradi tragedije v družini sem močno duševno zbolela. Že nekaj let sem na bolniški, še vedno nisem popolnoma zdrava," razlaga mati samohranilka, ki ima 11-letno hčerko. "Nadomestilo, ki ga dobivam, znaša okoli 350 evrov. Ko plačam položnice, nama s hčerko ostane tako malo, da ne zadošča niti za osnovne potrebe, kaj šele za kaj več," pravi mati. 


V kolonijo ne more


"Hčerka bi zelo želela za kak dan na morje. Zaradi stiske, ki jo doživljava po tragediji, sama, brez mene noče nikamor, zato je tudi nisem mogla vključiti v katero od letovanj, ki jih organizirajo za socialno ogrožene otroke," pravi mama. 



Po hrano na Karitas

"Po hrano hodim na Karitas. Tam dobim osnovne stvari, riž, testenine ... Sadja in zelenjave jeva malo, večinoma le to, kar dobiva. Kupiti ne moreva skoraj nič hrane, čeprav bi jo hčerka, zdaj ko nima šolske prehrane, potrebovala," še razlaga mati. Za hčerko pravi, da se ne pritožuje in da je zadovoljna s tem, kar dobita, tudi starimi oblekami; bi pa, kot vsaka najstnica, želela kaj novega.

Komentarjev 9
  • Oseba_ 20:37 30.junij 2013.

    Žalostno

  • privat 09:18 30.junij 2013.

    bratuškova je robot kapitalizma?..kaj eno tako osebo zanima stiska otrok??Invalidov??Pa na koncu kot da je ona kriva?'če ne bo delala tako kot mehanizem hoče pač bi morala odditi!

  • kapibara 01:08 30.junij 2013.

    Jezna "stela" pa tudi dobrotna nakazila na taprav TRR se je družinam štel v dohodek !! in so bili zato za eno leto prikrajšani državne pomoči..!!Gofle pa ne otresam...!!