Slovenija
13195 ogledov

Hčer je poskušala oživljati, Abramov pa se je umaknil na balkon

Sebastien Abramov Voyo/Printscreen
Nadaljevanje sojenja Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta.

Na celjskem okrožnem sodišču sta bila danes na sojenju Sebastienu Abramovu, ki ga obtožnica bremeni umora nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015, med drugim zaslišana starša umrle. Kot je dejala njena mama, je na tragični dan med likanjem zaslišala močan pok, zato je stekla v dnevno sobo, tam pa našla hčer v nenavadnem položaju.

Abramov je med preiskavo sicer dejal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, na začetku sojenja pa je zavrnil zagovor in napovedal, da se bo zagovarjal skozi sodni postopek.

Sarina mati je na današnjem pričanju dejala, da je poskušala hči oživljati, medtem pa se je Abramov umaknil na balkon. Na kraj dogodka so najprej prispeli policisti, potem pa še reševalci, ki jih je poklical Abramov.

Pokojna v razmerju večkrat jokala

Po materinih besedah se je Sara, s katero sta imeli zaupen odnos, potem ko je spoznala Abramova, spremenila. Zaprla se je vase, čeprav je bila pred tem živahno in zgovorno dekle. Kot je ocenila, v hčerinem razmerju z Abramovom ni bilo vse v redu, saj jo je videla nekajkrat jokati. Od sosedov je tudi slišala, da je Saro zmerjal. Ko je šel na sprehod, pa je imel vedno imel s seboj plinsko pištolo, je dodala.

Sara je po materinih besedah Abramovu napisala pismo, v katerem je zapisala, da se ne bo več trudila za njuno zvezo, če se sam ne bo potrudil. Nekaj mesecev pred smrtjo ga je tudi snemala z mobilnim telefonom. Mati ni prepričana, ali je Abramov sploh žaloval za njeno hčerjo, zdi se ji, da si je želel le vzbujati pozornost.

Oče: Abramov Sare ni pomagal oživljati

Tudi Sarin oče je v pričanju dejal, da je Sara v zvezi z Abramovom postala tiho dekle. Ko je odjeknil strel v dnevni sobi, je bil v spalnici, saj je imel glavobol. Ko je slišal pok, je stekel v dnevno sobo in zavpil, da je Sara mrtva. Povedal je, da sta s Saro imela zelo dober odnos in sta si zaupala. Abramov po dogodku ni nič pomagal pri oživljanju Sare, je še dodal Sarin oče.

Sojenje Abramovu, ki je v celjskem priporu zaradi domnevnega umora Sare Veber, se bo nadaljevalo 27. maja, ko bodo zaslišali psihologa, psihiatra in strokovnjaka za balistiko.

Abramov povedal, da si je očital

Abramov je sicer med preiskavo povedal, da je Vebrovo ustrelil po nesreči, bil je prepričan, da v cevi puške ni nabojev. Prav tako je dejal, da je skušal Vebrovo oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital si je, da je Vebrova umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Sebastien Abramov Magazin Sebastian Abramov zapuščen, tako pa je videti Julija Julija Adlešič in Sebastien Abramov Slovenija Sojenje za umor nekdanjega dekleta: Abramov zavrnil zagovor

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 8
  • Toma 09:46 14.maj 2022.

    Če bi ta zločin obravnavali kot se spada, bi Julka še imela dve roki!

  • tomaz696 22:25 13.maj 2022.

    Prevarant smrdljivi živel z isposojenim denarjem na veliki nogi,dolžen na vse strani...

  • Ender3 19:53 13.maj 2022.

    Kakšna kemična kastracija bi mu koristila in spremenila njegovo celotno podobo. S takimi ne bi smelo biti milosti.