Slovenija
25 ogledov

Hec poslancev, sindikati pa na noge

Javni uslužbenci bodo, če ustavno sodišče ne bo zadržalo odredbe ATVP, na svoje Žurnal24 main
Javni sektor je ob "šali" dveh poslancev SD, ki sta "za hec" podprla znižanje plač javnim uslužbencem, takoj skočil na noge in zagrozil državi z blokado in splošno stavko.

Kot je znano, sta včeraj poslanca SD Mirko Brulc in Anton Colarič priznala, da sta kot člana odbora za lokalno samoupravo kljub nasprotnemu stališču stranke v sredo glasovala za dopolnilo opozicije, po katerem bi javnim uslžbencem plače znižali za štiri odstotke.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Branimirja Štruklja se je preimenovala v stavkovni odbor, ki bi v primeru, da bi dopolnilo potrdil še matični odbor za finance, napovedal dan splošne stavke. Tudi v drugi sindikalni skupini javnega sektorja pod vodstvom Dušana Miščevića ob napovedih poslancev, ki bi plače nižali mimo vlade, ne nameravajo sedeti križem rok in obljubljajo, da bodo v nasprotju z lansko jesensko stavko tokrat odšli tudi na ulice.

Razburjenje javnih uslužbencev je včeraj pomagal gasiti tudi premier Pahor, ko je zatrjeval, da vlada letos ne bo posegala v plače javnega sektorja, v SD pa so zatrdili, da dopolnilo na noben način ne more priti skozi proceduro DZ-ja.

Komentarjev 3
  • privat 11:48 29.september 2011.

    tega ti fašisti ne bojo pustili...sej vidiš da vsi pravijo da so koristni....in zato se držijo položajev...Za vse to so krivi v prvi vrsti sidikati delovskega razreda in vsekakor novinarji ,ker niso hoteli..upali.. ukrepati!!! Danes pa je cela država obsojena ...prikaži več na propast,ker so oni in njihova politika tako uspešna! ...Ja pozdravljam dejanja ,vsekakor edinemu človeku Slovenije ,ki se trudi ..G.Turku..Kje pa je cvet uspešnosti Slovenije?? Politiki,policija ,vojska ,zdravstvo...2 milj ljudi.

  • privat 11:40 29.september 2011.

    fantje pardni konji naše Slovenije (delavci) imajo že od leta 91 najnižje osnovne plače ,kljub temu da po zakonu se takih plač ne sme izplačevati!! Celo življnje so kreditno ne sposobni ,ne hodijo na dopuste...vi pa sanjate o vaših še ...prikaži več večjih mesečnih plačah ,kar je skupek vaše mesečne enako njihovih letnih plač!! Če to ni že fašizem ali suženjska država ...kaj je po tem tak mehanizem ..država,sistem??? Kaj je vredna taka država..sistem..?? vreda kakega truda?? Komu??

  • graff 12:17 09.september 2011.

    Vili Trofenik - zavaja, zamegljuje in ponižuje tako slovenske volilce, kot davkoplačevalce; Če država želi varčevati, ker mora in se nedvomno nahaja v neugodni gospodarski situaciji, mora POLITIKA, ne glede na barve v parlamentu narediti red najprej pri ...prikaži več sebi, in sicer sledeče: da se vse plače od predsednika vlade, ministrov in ostalih navzdol, ovrednotijo na novo (nižje) nato pa se začnejo urejevati tudi ostale, tudi sodniške.. Primer: Predsedenik vlade 100%; - ministri od 80-90% plače predsednika vlade; - direktorate in večji del agencij je potrebno ukiniti, ker so to parkirišča za znance, prijatelje in potrebe politike, ne pa družbe; - direktorji kliničnih centrov, do 90% ministrove plače; - direktorji regijskih bolnišnic, do 90% plače direktorjev kliničnih centrov; - direktorji zdravstvenih domov, največ do 80% plače direktorja regijske bolnišnice. Podoben model naj velja za visokošolstvo, šols