Slovenija
57 ogledov

Hekerji na delu s pomočjo bank SKB in Nova KBM

Hackathon Halcom
V soboto in nedeljo bo v prostorih ABC HUBa potekal mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno Balkan regijo, v katerem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa).

Za razvoj novih inovacij na enem mestu bodo svoje tehnološke razvojne platforme omogočili Halcom, MakerLab, Microsoft, in MicroBlink.

V 24 urah se bo tako v razvoju idej pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev, in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. Nagradni sklad presega vrednost 12.000 evrov.

FinTech Hackathon je projekt, ki ga je Halcom lani uspešno organiziral prvič z vizijo postati največji in najbolj prepoznaven FinTech dogodek v Adriatic regiji.

"Z dogodkom želimo vzpostaviti spodbujajoče okolje za ozaveščeno in zainteresirano skupnost in tako spodbuditi tehnološke inovacije na področju FinTecha. Ker pa verjamemo v potencial odprtega inoviranja, si letos želimo projekt razširiti na različna področja FinTech ekosistema in povečati nabor tehnologij in tehnoloških tematik, ki bodo na voljo udeležencem. Naš cilj je vzpostaviti močna partnerska sodelovanja z bankami, podjetji in organizacijami, ki jih zanima FinTech industrija in verjamejo v tehnološko inoviranje," so sporočili s Halcoma.

Dogodek je razprodan, udeležilo se ga bo 120 inženirjev, še 30 jih je na čakalni listi. Prihajajo pa iz Velike Britanije, Belgije, Poljske, Avstrije, Madžarske, Italije, Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, Turčije, Egipta in Indije.
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.