Slovenija
30 ogledov

Hekerji napadajo tudi strežnike državne uprave

Hekerji Žurnal24 main
V zadnjem obdobju se pojavljajo bolj intenzivni napadi na spletne strežnike državne uprave, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Danes med 8. in 9. uro zjutraj zaznali povečan promet na spletnem strežniku www.predlagam.vladi.si, zaradi česar je bil dostop do te storitve krajši čas otežen.

Zaznali so tudi, da so bile z njihovega javno dostopnega spletnega strežnika prenesene arhivske datoteke, ki so vsebovale več kot pet let stare dnevniške zapise. Podatki v teh zapisih, ki so sicer javni, saj so potrebni za preverjanje veljavnosti digitalnih potrdil, so bili objavljeni na strežnikih, ki niso v domeni upravljanja pristojnega ministrstva, so še pojasnili na pristojnem ministrstvu.

Po poročanju spletnih Financ je slovenski del gibanja Anonymous storil korak naprej v boju za zamrznitev podpisa sporazuma Acta; razkrili so seznam državnih uradnikov, ki skrbijo za podeljevanje certifikata SI GOV-CA, blokirali pa so tudi dostop do spletne strani ribiškega katastra kmetijskega ministrstva ter del strani Sazasa.

Komentarjev 1
  • privat 19:05 15.februar 2012.

    tooooooooo naj se igra začne!!