Slovenija
68 ogledov

Hekerji vdrli v več kot milijon Googlovih računov

Gmail Prtscr Gmail
Hekerji so vdrli v račune več kot milijona Googlovih uporabnikov. Preiskovalci so zaskrbljeni.

Hekerji so z zlonamerno programsko opremo, izdelano za napade na pametne telefone, ki uporabljajo operacijska sistema Android 4.0 in 5.0, vdrli v račune več kot milijona Googlovih uporabnikov, so danes sporočili preiskovalci iz družbe Check Point Software Techonologies.
"Kraja podatkov o več kot milijonu Googlovih računov je zelo zaskrbljujoča in predstavlja novo stopnjo kibernetskih napadov," je dejal vodja oddelka družbe za mobilne naprave. "Vidimo spremembe v strategijah hekerjev, ki napadajo mobilne naprave, da pridobijo podatke, shranjene na njih," je dodal.

Napadalci lahko ukradejo elektronske naslove in podatke za overjanje, shranjene na napravah. Tako lahko dostopajo do občutljivih podatkov v različnih Googlovih storitvah, kot so Gmail, Google Photos in Google Docs. S tem pridobijo nadzor nad napravo in z goljufivim nalaganjem aplikacij iz aplikacije Google Play služijo denar. Poleg tega v imenu žrtve aplikacije tudi ocenjujejo.

Po navedbah preiskovalcev so zlonamerno kodo v eni od aplikacij našli lani, nova različica pa se je pojavila avgusta letos, s čimer so vsak dan vplivali na približno 13.000 naprav. Približno 57 odstotkov teh naprav je v Aziji, devet odstotkov pa v Evropi.

Okužba se sproži, ko uporabnik naloži aplikacijo na ranljivo napravo s sistemom Android ali klikanjem na zlonamerne povezave v sporočilih, namenjenih napadom, so sporočili iz družbe.
Check Point je podrobnosti o programski opremi že posredoval tehnološkemu velikanu, kjer so jim nakazali, da bodo ukrepali za zaščito uporabnikov.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3